Kryefaqja / OPINION / E njëjta Evropë, para dite dhe mbas dite… sikur si është edhe natën pa hënë !!!

E njëjta Evropë, para dite dhe mbas dite… sikur si është edhe natën pa hënë !!!

   Lojrat me një popull më të vjetrin në Planet .
 Nuk jamë historijan dhe nuk kam njohuri të kësaj lamije , por nga ajo që shumica e dijmë desha të përseris se nga njerëz tonë shumë shtete me kultura të lashta , ose janë kriju , ose janë qeverisë . Egjipti , Turqija, Greqija e vjetër ( jo vëtëm e vjetra ) e shumë të tjera si këto janë mëkëmbë dhe restauru në saje të shkathtësive të njerzve tonë.

  Shumë objekte të rëndësisë se kultit botror janë vepër e atyre që krijuan pavdeksi , për t’u përmendur anë e kënd Botës.

  Gjergj Kastrioti hyn në dhjetë figurat më eminente të Botës. Pastaj e fundit , Gonxhe Bojagjiu – Shen Tereze u bë simbol i njerëzimit e pa vdekshme !

  Me të gjitha këto ne si popull që jemi , mburremi dhe kemi edhe arsye të lavdërohemi. Ndërsa kur te i shofim gjërat si jemi dhe si jemi katandisur , lindë dyshimi dhe shtrohet pytja me të drejtë ; kush jemi NE !!??

  Që nga luftat Ballkanike , lufta e parë botrore si dhe lufta e dytë botrore , gjithnjë qemë të damtuar ??!! Pse more gjithnjë të damtuar dhe të damkosur ??? A qaq popull i urryer jemi që Bota mos të n’a llogarisë si qënje përbërse si gjithë të tjerët !?

 Na damtoi Kongresi i Berlinit ( 1878 ).

Na damtoi Konferenca e Londrës ( 1918 )

 Na damtoi Jajca dhe Bihaqi ( gjatë luftës së dytë botrore ; ’43 , 44 ).

 Nga të gjitha këto ngjarje që u zhvilluan , gjithëhere mungoi përfaqsimi i kombit tonë me njerëz tonë. A ishte rastësi apo kjo u bë me qëllime të caktuar , në këtë pytje duhet të përgjigjen njerëz që njohin historinë dhe zhvillimet e asaj kohe ??!!

  

                          * * *
  Sot , kur pothuaj nuk na mungon asgjë dhe të përfaqësuar në shumë anale të forumeve ndërkombtare , prap po vazhdon kënga e vjetër të këndohet për ne !!!

  Jemi i vetmi popull të ndarë nga të gjitha kombet tjera ( pothuaj të gjitha kombe hibride ) të përbuzur , izoluar sikur të ishim në Kopshtin Zoologjik , të injoruar dhe si popull i kushtëzuar. Vëtëm për ne vlejnë kushtet e detyrueshme dhe standarde që askujt tjetër nuk ju kan vënë !!!

  Ne privohem nga liria , edhe të cilën nuk e kemi si të tjerët. Në shtëpinë tonë i huaj bëhët Zot …

  Vallë , pse të gjitha këto marifete i durojmë e i gëlltisim , dhe për çdo ditë devallvohemi si njerëz që jemi.

 Dje u ndalu dhe u paraburgos Legjenda e luftës së fundit Çlirimtare e Kosovës , Gjenerali dhe Heroi i gjallë Ramush Haradinaj nga policija ( Europoli ) Franceze në bazë të një fletarresti të shtetit të Serbisë të lëshuar në vitin 2004 .

  Po qfar Shteti Sovran jemi !? 

 A jemi apo nuk jemi të pa mvarun ???

 Me këto që po na ndodhin , lirisht mund të themi se nuk jemi të pa mvarun !!!

  Servilët që po e ,, drejtojnë ” R. e Kosovës, pa dallim , të gjithë janë vu në interesa të sherbimeve të huaja !!!

  Po lejojnë coptimin dhe enklavizimin e Shtetit.

 Po shesi ose po falin tokë të Kosovës.

 Po e zhvatin pa fije të mëshirës gjithë atë që do të ishte burim për mirëqenjen e popullit dhe Shtetit.

  Me një fjalë , nga pamvarsija , po krijojnë mvarësi të skajsme.

   
  Është momenti i fundit që populli të zgjohet ( deri sa nuk është vdekë i tëri ) dhe t’ju tregoi vëndin gjithë atyre që kan keqpërdorë dhe të njëjtën po vazhdojnë ta bëjnë !!! Kjo vlenë për të gjitha trevat dhe konaqet shqiptare. 

  Të bëhët afrimi , të shtohet dashnija dhe harmonija dhe me plebishit të një Referendumi mbarëkombtar të bëhët Bashkimi Kombetar dhe i trojeve Kombtare- Shqipëria e Bashkuar !

   Është shekulli i shqiptarve , mos të humbet ky rast ndryshe do na gjykojnë pasardhësit !!!
Hannover me. 05. 01. 2017
R E

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Rexhep Qosja: Bashkimi i Kombit të ndarë, misioni i dy qeverive

Para më tepër se një viti ishte bërë publike nisma për krijimin e një Akademie …

Leave a Reply

Loading...