Kryefaqja / OPINION / Buri (Tokat e Buri /t,Terras de Bouro) dhe Suebi, fiset e lashta gjermane !

Buri (Tokat e Buri /t,Terras de Bouro) dhe Suebi, fiset e lashta gjermane !

Shkruan: Shqipe Hoxha
Laibinici thotë se, shqiptarët janë keltë nga origjina dhe gjuha e tyre është fis me gjermanishten dhe frëngjishten. Laibnic studioi pak fjalë nga shqipja dhe arriti në përfundimin se shqiptarët dhe gjuha e tyre janë të një race me gjermanët.


Tacitus called the Baltic sea the Suebian sea. (Pomponius Mela wrote in his scription of the World (III.3.31) beyond the Danish isles are “the farthest people of Germania, the Hermiones”

BURI, ka shumë të ngjarë, fati i tyre ishte si ajo e popujve të tjerë gjermanike përgjatë Danubit, ata qe të bashkohen me fise të tjera në Silesia, ose kanë lënë shtëpitë e tyre për t’u bashkuar me të tjerët në migrimit të tyre.


Një kontigjent Buri shoqëruar nga Suebi në pushtimin e tyre të Gadishullit Iberik dhe vendosur veten në Gallaecia (veriore modern Portugali dhe Galicia) në shekullin e 5-të.

Domingos Maria da Silva, “De Buricis (Acerca dos Búrios)”, Bracara Augusta, 36, 1982, pp. 237-68.

Ata u vendosën në rajonin në mes të lumenjve Cávado dhe Homem, në zonën e njohur si Terras de Bouro (Tokat e Burit).

Jump up ^ Domingos Maria da Silva, Os Búrios, Terras de Bouro, Câmara Municipal de Terras de Bouro, 2006. (in Portuguese)


Suebi në mënyrë të dukshme, të Semnones, i njohur për autorët klasikë si një nga grupet më të mëdha Suebian, gjithashtu duket të ketë një emër me këtë kuptim të njëjtë, por të regjistruar me një shqiptim të ndryshëm nga romakët.

Suebi nga ana tjetër, ajo mund të jetë huazuar nga një fjalë Celtic për “endacak”.


A Roman bronze figurine depicting a kneeling Germanic man adorned with a Suebian knot Bibliothèque nationale de France
A battle scene from Tropaeum Traiani: a Roman legionnaire battles a Dacian warrior wielding a falx, while a Buri warrior sporting a Suebian knot lies injured on the ground.

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Rexhep Qosja: Bashkimi i Kombit të ndarë, misioni i dy qeverive

Para më tepër se një viti ishte bërë publike nisma për krijimin e një Akademie …

Leave a Reply

Loading...