Kryefaqja / KULTURË / JEMI GATI O ATDHE

JEMI GATI O ATDHE

Jemi gati o atdhe,

se po vjen e mira ndër ne, 

po bashkohen sërish 

troje , komb – atdhe.
ti i njëjti , i gatshëm je, 

të ndanë tokë det , qiell dhe dhe,

por po vjen koha sërish për ne, 

të gjitha trojet në një atdhe,
Molla e kuqe ishte shtrat kufi ,fole,

gjer atje është yni atdhe, 

ikën tmerre dyndje për ne, 

bashkojë mendjet politikë për bashkim

kombi dhe atdhe, këtë se bëjnë

kurrë të tjerët për ne,

gjersa vet nuk e bëjmë ne,
komb i dashur , i shtrënjti atdhe

erdhi koha tashmë për ne, 

të gjithë bashkë, ti bashkojmë 

komb atdhe, këtë e kemi 

obligim detyrë dhe përgjegjësi ne,
gjithë shqiponjat kanë atdhe,

ajo është Shqipëria e bashkuar 

më e mira , e jona fole, 

të gjithë një zëri për atdhe,

t’a festojmë ketë ditë të shenjtë për ne,

Shqipëria e bashkuar , ky atdhe 

i bekuar , robërisë kurrë në jetë

s’ ju ka nënshtruar , por ky popull

legjendarë për bashkim dhe liri 

kurrë në jetë s’ ka pushuar,
por që tani ribashkimi i këtij

kombi dhe atdheu po vjen 

shumë i përshpejtuar,

tash të ecim ne me kohën 

besa gjatë gjer tani jemi vonuar,

kudo jeni gjithë shqiptarë

ta gëzoni Shqipërinë e ribashkuar.

se ky popull është krenarë,

robëritë me trimëri i ka larguar, 
të gjithë tok , le t’a bëjmë 

dhe t’a gëzojmë atdheun tonë

Shqipërinë e ribashuar,

lavdi plotë qoftë vepra , shpirti dhe gjaku 

i gjithë të rënëve që për atdhe janë flijuar,

ata që moti për një Shqipëri 

ishin përkrenarë dhe të bashkuar.
Autor : Ilmi Tahiri Podujevë

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Historia e gruas që rriti dy fëmijë nën këtë gurë

Guri i plakës, është një histori e cila duke u përcjellur brez pas brezi, jeton …

Leave a Reply

Loading...