Kryefaqja / OPINION / Kërkojm të zbatohet Akti final i Helsinkit i nenshkruar me 1 Gusht 1975 

Kërkojm të zbatohet Akti final i Helsinkit i nenshkruar me 1 Gusht 1975 

 Akti final i Helsinkit (1975) është instrument në kuadrin e Organizatës për Sigurin dhe Bashkëpunimin Evropian ( OSBE). Parimi VIII i këtij Akti shpall se ” të gjithë popujt gjithmonë kanë të drejt që në Liri të plotë, dhe në kohën e në mënyrën që ata deshirojnë, të përcaktojn Statusin e tyre politik të brendshëm dhe të jashtëm”

Akti vendosu një përkufizim tërësie unike për sigurinë duke përfshirë dimensionet politiko-ushtarake, ekonomike- mjedisore dhe njerëzore e kërkon angazhim të prerë të pranuar nga shtetet pjesmarrse 35 shtete te Botës kan nënshkruar këtë Aktin Final të Helsinkit.

NATO dhe OSBE plotësojn njëra tjetren në fushën e Sigurisë edhe përtej Evropës.

Prandaj është detyrë imperative e kohës që Kombit Shqipëtarë në Ballkan të ju njifet e Drejta për Shqipëri Etnike në një Shtet – Kombë Shqipëtarë ,përndryshe këto vendime të Aktit final të Helsinkit si mbrojtës i të Drejtave Univerzale të Njeriut nuk kan kuptim.

Hyzri Salihu 

Koordinator i FBKSH,së

Shqipëri Etnike – Mërgatë Shqiptare

10.03.2017

Ferizaj

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Rexhep Qosja: Bashkimi i Kombit të ndarë, misioni i dy qeverive

Para më tepër se një viti ishte bërë publike nisma për krijimin e një Akademie …

Leave a Reply

Loading...