Kryefaqja / HISTORI / KRIMET GREKE / Si i masakruan grekët 230 shqiptarë, fëmijë, pleqë, dhe gra në vitin 1914, në Tepelenë

Si i masakruan grekët 230 shqiptarë, fëmijë, pleqë, dhe gra në vitin 1914, në Tepelenë

Trupat e rregullta greke duke marrë posedimin e Kodrës, një fshat pranë Tepelenës, ftoi të gjithë fshatarët, burra, gra dhe fëmijë, të mbledhur në kishën ortodokse.
Kur të gjithë ishin mbledhur, 230 në numër, oficerët grekë urdhëruan ushtarët të gjuajn mbi ta me mitralozë. Të gjithë u vranë, kokat e tyre u ndanë dhe u varen në mure.

Pamje nga masakra greke e kryer në fshatin Kodër nga ushtria greke
General De Veer i Misionit Hollandez shkoi vetë në këtë fshat, e pa këtë mizori të tmerrshme greke dhe mori këtë fotografi.
Një komision i udhëhequr nga De Veer, hetoi incidentin për Komisionin e Ndërkombëtar të Kontrollit dhe hartoi një raport.
Afërsisht 230 trupa pjesërisht të gjymtuar u nxorrën nga një varr masiv./FM IMAGES

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Genocidi grek ndaj Çamërisë dhe roli famëkeq i misionit britanik

Historia e marrëdhënieve shqiptaro-britanike ka një udhë të gjatë zhgënjimesh në dëm të tokës arbnore …

Leave a Reply

Loading...