Kryefaqja / TË NDRYSHME / Mjekët japin alarmin: Diabeti po prek shumë shqiptarë. Ja si ta dalloni në kohë

Mjekët japin alarmin: Diabeti po prek shumë shqiptarë. Ja si ta dalloni në kohë

Diabeti apo sëmundja e sheqerit që njihet në gjuhën popullore, po shton gjithmonë e më shumë numrin e të prekurve në vendin tonë.

Mjekët endokrinolog japin alarmin se shumë prej të prekurve nuk janë në dijeni se vuajnë nga kjo sëmundje. Diabeti tip 2 që ndikohet nga stili i jetesës duke se po rritet me hapa të shpejtë.

“Çdo vit shtohen rreth 3000 mijë deri në 5ooo mijë raste të reja të diagnositikuara me diabet”.

Një numër i konsiderueshëm personash sipas mjekeve janë fare pranë diabetit.

“Nëse nuk ndryshoje mënyrën e tyre të jetesës, nuk shtojnë aktivitetin fizik, nuk reduktojnë peshat trupore dhe të konsumojnë më pak ushqime të yndyrshme apo kalorike, brenda 5 vjetësh gjysma do kthehen persona me diabet”.

Diabeti i konsideruar si sëmundja e heshtur që nuk jep dhimbje ndaj endokrinologu na tregon disa nga shenjat për ta kapur në kohë.

“Etja e madhe, urinimi i shpeshtë sidomos gjatë natës dhe rënia e peshës trupore”.

Diabeti tip 2 , ai që po e çon këtë sëmundje drejt një pandemie globale, jo vetëm që mund të kapet në kohë por edhe mund të parandalohet.

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Disa arsye pse duhet të konsumoni limon për çdo ditë

Po jetojmë në një botë ku limonada përbëhet prej shijeve artificiale që derivojnë nga limonët …

Leave a Reply

Loading...