Kryefaqja / LAJME / LSHB kërkon bashkimin e trojeve shqiptare

LSHB kërkon bashkimin e trojeve shqiptare

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar ka kërkuar bashkimin e Shqipërisë dhe Kosovës në një shtet, si pjesë e procesit të jetësimit të Shqipërisë së Bashkuar.

Tahir Veliu, kryetari i Lëvizjes për Shqipëri të Bashkuar, ka kërkuar  nga Republika e Shqipërisë dhe ajo Kosovës, që përmes një referendumi demokratik të ribashkohen në një shtet kombëtar.

Veliu po ashtu ka kërkuar nga institucionet shtetërore të Republikës së Shqipërisë që në përputhje me Kushtetutën në fuqi, të miratojë rezolutën për bashkim.

Ai po ashtu tha se kërkesa e tyre bazohet në të drejtën ligjore të kombeve për të jetuar të lirë, dhe në

aktin juridik të 28 nëntorit 1912.

Veliu: LSHB kërkon të miratohet rezoluta për bashkim

“Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar kërkon nga Republika e Shqipërisë, që me procedurë të përshpejtuar dhe në përputhje me Kushtetutën në fuqi të Republikës së Shqipërisë, të miratojë rezolutën për bashkimin dhe shpalljen e referendumit për ribashkim kombëtar shqiptar. Kërkesa jonë mbështetet në të drejtën e ligjshme, dhe të patjetërsueshme të kombeve për të jetuar të lirë dhe të bashkuar në përputhje me të drejtën e kombeve për vetëvendosje dhe dekolonizim. Në aktin juridik të 28 nëntorit 1912 të Kuvendit të Vlorës”, tha ai.

Tutje ai tha se Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar nuk është parti politike, që synon pushtet, por  lëvizje kombëtare që synon bashkimin fizik të trojeve shqiptare, në një shtet komb shqiptar, me kufijtë e saj natyror e legjitim, sipas aktit juridik të 28 nëntorit 1912.

Gjatë kësaj konference, kreu i Lëvizjes për Shqipëri të Bashkuar, Tahir Veliu ka paraqitur edhe një projekt-propozim për Shqipëri të bashkuar, për Modernizimin e Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë dhe pajisjen e të gjithë shqiptarëve me pasaporta të Republikës së Shqipërisë.

Sipas tij qëllimi i këtij projekt-propozimi, është modernizimi dhe ngritja e kapaciteteve vepruese të Forcave të Armatosura për të garantuar sovranitetin dhe integritetin e Shqipërisë.

Veliu: LSHB paraqet projekt-propozimin për Modernizimin e Forcave të Armatosura

“Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar paraqet projekt-propozimin për modernizimin e Forcave të Armatosura të Shqipërisë. Projekt-propozimi është projekt afatgjatë, që mbështetet në kapacitetet vetëfinancuese të kombit shqiptar në trojet shqiptare dhe në mërgatë. Projekt-propozimi paraqet formën e mundshme për ngritjen e kapaciteteve vepruese të Forcave të Armatosura nën mbikëqyrjen dhe udhëheqjen e plotë të institucioneve shtetërore. Fuqizimi ushtarak i Shqipërisë, nënkupton të jetë e aftë që të përmbush detyrimet e saj ndaj aleancës perëndimore NATO, SHBA dhe organizmat e Bashkimit Evropian”, tha ai.

Tutje ai u shpreh se fuqizimi i Forcave të Armatosua të Shqipërisë është shtylla kryesore për kapërcimin e barrierave të tanishme, që e pengojnë bashkimin kombëtar.

Kreu i LSHB-së ka thënë se procesi i bashkimit të Kosovës, është i pashmangshëm dhe nga Bashkimi Evropian duhet të konsiderohet si një proces normal.

Veliu po ashtu ka thënë se nëse nuk merren parasysh kërkesat e tyre drejtuar institucioneve vendore, LSHB do të fillojë me mbledhjen e nënshkrimeve të nevojshme për organizmin e referendumit dhe organizimin e popullit shqiptar për të rrënuar kufijtë që ndajnë shqiptarët.

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Kryeministri kanadez: Rusia nuk është e mirëpritur në G7

Kanada nuk e mbështet kthimin e Rusisë në Samitin e G7, , të propozuar nga …

Leave a Reply

Loading...