Kryefaqja / OPINION / Skandali në tekstin “Gjeografia 9” për nxënësit e Kosovës.

Skandali në tekstin “Gjeografia 9” për nxënësit e Kosovës.

S’prish punë se jemi njëjtë në Shqipëri e Kosovë për aventura të tilla në tekstet shkollore… Këndo, o popull: “Xhamadani vija-vija, asht Kosova asht Shqipnija…”.

Në tekst thuhet: “Kosova lidhet me Shqipërinë me rrugë automobilistike Prizren – Vermicë – Kukës, e cila po qe se shndërrohet në autostradë do të krijojë lidhje të shpejta me Bregdetin Adriatik… ”

O njerëz, o Dr shkencash, a s’keni kalu asnjiherë nëpër autostradë? Tjetër asht rruga automibilistike dhe tjetër Autostrada. Keni të drejtë se me i ba korrigjimet duhen pare dhe ju i futni në ribotim ashtu poll.

Por edhe te fraza që ceka ma sipër ka shrregullime sintaksore dhe jo vetëm. Aty psh thuhet: “e cila po qe se shndërrohet në autostradë”. Unë s’kam ndigju ndonjëherë se rruga automobilistike shdërrohet në autostradë…

Loading...
Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Historiania bën deklaratën e fortë: Greqia e mban shtetin me patriotizëm, Shqipëria ka provuar vetëm rrugaçë politikë

Greqia e mban shtetin me patriotizëm. Kështu u shpreh historiania Elena Kocaqi e ftuar në …

Leave a Reply