Kryefaqja / OPINION / Si u dënuan me mijëra vjet shqiptarët në Maqedoni nga pavarësimi i saj

Si u dënuan me mijëra vjet shqiptarët në Maqedoni nga pavarësimi i saj

Nga Altrim Mamuti Shumi

Shqiptarët e Maqedonis ia kanë lënë Zotit fatin e tyre për drejtësi.

Rasti i Sopotit

Në procesin e njohur gjyqësor “Sopoti”, 11 shqiptarë u dënuan me 156 vite burg. U akuzuan për një minë të montuar në 2003 .

Rasti i Brodecit

Më 7 nëntor të 2007 në aksionin policor “Stuhia malore” mbetën të vrarë 6 persona. 13 persona të tjerë u arrestuan dhe gjykuan. Njëri prej tyre, Hanif Dervishi ndërroi jetë në burg, ndërsa 12 të tjerë vazhdojnë dënimin me gjithsej 109 vjet burg.

Rasti i Harun Aliut

Komandant Kushtrimi u vra më 12 maj të vitit 2010 në afërsi të Radushës, por dyshimet janë se ekzekutimi i tij është bërë në lokacion tjetër.

Bashkë me të në pritën e organizuar kanë rënë edhe Shaban Zenuni nga Merova, Xhafer Shala dhe Qemajl Fejzullahu

Rasti Alfa

Në prill të vitit 2010, për këtë vrasje me burgim të përjetshëm u dënua Rexhail Qerimi nga fshati Opajë i Kumanovës dhe Agim Islami nga Shkupi. Me nëntë vjet burg u dënua Ramadan Shaqiri si bashkëpunëtorë në krim, kurse me burg të përjetshëm u dënua edhe Almir Drpljani, i cili ishte në arrati, por më vonë u ekstradua në Maqedoni për ta vuajtur burgun

Rasti Monstra 

Nën akuzën se kanë kryer vrasje të pesëfishtë në liqenin e Smillkovës, gjashtë shqiptarët Halil Demiri, vëllezërit Afrim dhe Agim Ismailoviq, Fejzi Haziri, Haki Haziri dhe Sami Luta, ishin dënuar me burg të përjetshëm për rastin “Monstra”. 2012.

Rasti i Kumanovës 

Gjykata Themelore e Shkupit ka dënuar me gjithsej 746 vjet burg pjesëtarët e grupit të Kumanovës, të akuzuar për terrorizëm për ngjarjet e 9 dhe 10 majit të vitit 2015.

Për veprën terrorizëm ishin akuzuar gjithsej 37 persona

7 me burg të përjetshëm.

13 me nga 40 vjet burg.

6 me nga 20 vjet burg etj.

O Zot sjelle drejtësin mbi shqiptarët , ndërsa bashkëpunëtorëve jepua hakun.

Lutje nga unë.

Amin

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Ish gjenerali Qehaja tregon inskenimin që mund ta bëjë Beogradi për të penguar ushtrinë, thotë se nuk duhet të zmbrapsemi

Gjenerali Ramadan Qehaja shprehet shumë i lumtur që po kryhet kjo detyrë, për të cilën …

Leave a Reply

Loading...