Kryefaqja / HISTORI / KRIMET SERBE / Kushner: Ne hasëm në policë serb të cilët në rripat e tyre kishin varur “lekurën e kapakut të kokës me flokë grash shqiptare”

Kushner: Ne hasëm në policë serb të cilët në rripat e tyre kishin varur “lekurën e kapakut të kokës me flokë grash shqiptare”

Ish kryeadministratori i UNMIK, Bernard Kushner, ka rrëfyer për detyrën që ka pasur nga viti 1999, menjëherë pas përfundimit të luftës në Kosovë.

Por ka disa gjëra të cilat ai i ka shpalosur në librin e tij të botuar në vitin 2004, e që asnjëherë më nuk u fol për to.

“Luftëtarët e Paqës” është libri në të cilin Kushner i kushton jo më shumë se 6-7 faqe, ai aty permend një detaj tronditës.

Ai shkruan se si gjate futjes së francezve në Mitrovicë, trupat franceze në veri të qytetit kishin hasur në forca serbe që mbartnin “skalpete grashë shqiptare të varura ne hallkat e rripit” (pra lekurën e kapakut të kokës me flokë).

“Autokolonat franceze të ngarkuara për këtë zonë gjatë futjes se aleateve me 12 Qershor 1999, nuk e ndoqen policinë e Beogradit por u ndalen në urë, duke futur radhazi ndonje njesi te vezhgimit me ne veri, ku zbuluan pjesetare te policisë dhe te vrasësve qe bartnin skalpe dhe flokë grash shqiptare të varura në hallkat e rripit. Me urdhër te kujt ishin ndalur te ura forcat tona çlirimtare? Kurr nuk kam mundur te mesoj as saktesisht por ky ishte një gabim i madh politik”, pjesë nga libri “Luftëtarët e Paqës”.

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Ekspertja angleze e forenzikës rrëfen për krimet serbe që i pa në Kosovën e pasluftës

Dame Sue Black, 57 vjeçare, kishte marrë detyrën e identifikimit të trupave të fëmijëve të …

Leave a Reply

Loading...