Kryefaqja / KULTURË / Rifat Muriqi – BURGU I JETËS SIME

Rifat Muriqi – BURGU I JETËS SIME

(Sot pas 36 viteve vizitova burgun hetues në Pejë)

Drangu i Portës kërciti unë brenda me hy

dyert e korridorit te ftoftë mu hapen një nga një
nga duart e gardianit të atëhershëm
si dikurë në heshtje duke pri

Dikur kur me shpinte për ne torturë

dhe me kthente nga atje

me dukej se thoshte duro edhe sonte

nesër do lindë një ditë e re

E unë durova e su dorëzova

kurrë ofshama pa mu ndi

dyzet ditët e torturave

heshtjes ua kishin lakmi

Sa herë në jetë gjumi me ka dalë

nga frika se jam në radhë

vetëm për torturë asgjë pa më pyet

ëndrrën time me e mbytë

Desha por s’më lanë

ta bëjë një natë në vetmi

të rri me ata qe ishin e vdiqen

duke ëndërru lirinë

Më përcolli deri tek Porta

Mbrapa drangu i derës u ndi

Ofshamën e burgosur e lash at

O liri e bukura Shqipëri

Rifat Muriqi

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Historia e gruas që rriti dy fëmijë nën këtë gurë

Guri i plakës, është një histori e cila duke u përcjellur brez pas brezi, jeton …

Leave a Reply

Loading...