Kryefaqja / KULTURË / Nuk jam lypëse,jam nënë dëshmori

Nuk jam lypëse,jam nënë dëshmori

Babi të lutem do më dëgjosh

Para se nga mësuesi im të kuptosh,

Sot në mësime një orë mungova

Një nënëloke në rrugë e ndihmova.

Përball shtëpisë së kulturës

Kjo nënëloke ishte ulur,

Më zgjati dorën duke më thënë

– Mi jep 50 cent bukë s’kam ngrënë.

Unë njëhere nuk ndalova

“ është një lypëse” thjeshtë mendova,

Pasi I bëra dhjetë hapa

Ktheva kokën dhe njëherë prapa.

Ju skuq fëtyra loti n’faqe i rrodhi

Ju dirdh buza,

Një zë mezi nxorri:

– Nuk jam lypëse , jam nënë dëshmori.

Im birë në luftë dëshmor ra

Për këtë liri timen ai u vra,

Kur të pashë ty o xhan

U përmallova se tim birë shumë i ngjan.

O zot I madh c’far po dëgjoj

Nëna e dëshmorit lëmoshë sot të kërkoj,

I tërë trupi mu shtangue

As lotët s’munda mi ndalue.

Eja nënëloke eja ti me mue

Edhe pse jam fëmijë mundem me të nihmue,

Dorë për dore me nënën e një ushtari

Hyme n’duqanin e një tregëtari.

Xhaxhi tregëtar babi më dërgoi

Gjyshës sime ti shërbesh,

C’fardo ajo që të kërkon

Në emër të babit ti i shënon.

Ok, qun tregëtari tha

Babin tënd unë mirë e njoh,

Gjyshës gjithësesi do i servoj

C’fardo ajo të më kërkoj.

Nënëlokja me habi më shikoi

Një pikë loti për faqe I shkoi,

U përkul më puthi në ball

– O Allah ma ruaj këtë djalë.

Kur në mësime mbaroi orari

Duke u kthyer më ndaloi trgëtari,

Lypësja që solle shumë pak kërkoi

Një lugë kryp, një buke dhe shkoi.

Kështu pra po të njoftoj

50 cent babit tënd s’mund të ja kërkoj,

Por ti në mësim nesër kur vjen

50 cent ti mi bjen.

Lypëse ! nënëlokës simë ti po thua?

Ah, sikur Luboteni ra mbi mua,

Jo,jo,jo…nuk qe lypëse o barkëngirë

Ishte një nënë që dha Kosovës martirë.

Plotë tri ditë qytetit kërkoj

Mos nënëloken prap po e takoj,

Jo, nënëlokja nuk dukët më

Krypë e bukë per një javë tani ka.

O ju pushtetarë,qeveritarë,biznismen e tregëtar

Nënloken mos ma keni parë?

Mos vallë nënëlokja ju ka dëshpruar

Bukë e kryp duke kërkuar?

Nga Arlindi

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Historia e gruas që rriti dy fëmijë nën këtë gurë

Guri i plakës, është një histori e cila duke u përcjellur brez pas brezi, jeton …

Leave a Reply

Loading...