Kryefaqja / LAJME / Kastriot Berishaj: Korigjim të kufijve vetëm sipas aktit juridik të 28 nëntorit të vitit 1912

Kastriot Berishaj: Korigjim të kufijve vetëm sipas aktit juridik të 28 nëntorit të vitit 1912

“Kufijtë e Shqipërisë së Bashkuar fillojnë tek Tre Gurët e Zinj në Prevezë dhe ngjiten lartë në veri te Molla e Kuqe afër Nishit në Toplicë, kurse mbarojnë te Guri i Kuq i Malësisë së Madhe në veriperëndim.

Po këtë Shqipëri, me këto troje dhe me këta kufij shtetëror e shpalli shtet të pavarur dhe sovran Kuvendi Mbarëkombëtar, me Ismail Qemalin në ballë, më 28 Nëntor 1912 në Vlorë.

Shqipëria e Bashkuar, ka një sipërfaqe tokësore prej rreth 88.000 km2.”

Kastriot Berishaj,

Kryetar i Lëvizjes për Shqipëri të Bashkuar

Loading...
Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Bankat rrudhen në Shqipëri, por po konsolidohet sistemin bankar

Viti 2018 ishte një nga vitet më të rëndësishme për sistemin bankar. Ndërsa bankat ishin …