Kryefaqja / DIASPORË / THEMELOHET SHKOLLA E PARË SHQIPE NË MODENA

THEMELOHET SHKOLLA E PARË SHQIPE NË MODENA

Në Modena u inaugurua hapja e Shkollës së parë shqipe. Lajmi bëhet i ditur nga Ministri i Shtetit për Diasporën, Pandeli Majko.

“Shoqata Nënë Tereza“ ka punuar dhe bashkëpunuar me komunitetin shqiptar, duke promovuar në një vit iniciativa të ndryshme, por pa harruar asnjëherë objektivin parësor: hapjen e Shkollës shqipe.

Themeluesit e kësaj shkolle theksojnë se, “ndër mësimet më të vlefshme që përfaqësuesit më të spikatur të Rilindjes tonë Kombëtare na kanë lënë është ruajtja dhe trashëgimia e gjuhës dhe kulturës tonë në Shqipëri dhe jashtë saj. Këtë mision, Diaspora anë e mbanë po e realizon nëpërmjet hapjes së shkollave dhe klasave shqipe, ku mësohet gjuha dhe kultura shqiptare. Duke marr parasysh që pothuajse gjysma e popullsisë shqiptare ndodhet në emigracion, kjo prirje është ajo e duhura, për të mos u gjetur pas disa vitesh, që femijët tanë të lindur këtu, të mos njohin asgjë nga e kaluara jonë, duke humbur kështu dhe rrënjët e tyre”.

Ky objektiv u realizua nga puna dhe vullneti i drejtuesve të shoqatës: Elona Zero, Griselda Shehaj, Suela Delaj, Rigels Miska, Griselda Elezi, nën drejtimin e Danaida Delaj, të cilët falenderojnë për mbështetjen dhe bashkëpunimin, mësuesit Gjergj Doda, Monika Bekolli, Daniela Dvorani, Edlira Milka. Gjithashtu, falenderojnë dhe prindërit e fëmijët, të cilët përqafuan me shumë dëshirë e entuziazëm këtë iniciativë, duke dhënë kontributin e duke u ndier njësh me ne si në një familje të madhe.

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Bursa, qyteti turk me 800 mijë shqiptarë pa gjuhë shqipe, arbëreshët në Itali më gjuhë shqipe

Bursa është qyteti që ka gati më së shumti shqiptarë në botë, por atje nuk …

Loading...