Kryefaqja / HISTORI / Pasha i Turqisë më 1910, në çdo 10 metra e ka ngulur në hunj nga një shqiptar

Pasha i Turqisë më 1910, në çdo 10 metra e ka ngulur në hunj nga një shqiptar

“Prej Shkupit e deri në Merdar, Pasha i Turqisë më 1910, në çdo 10 metra e ka ngulur në hunj nga një shqiptar. A t’i harrojmë ne ato? Jo, nuk duhet t’i harrojmë edhe nuk bën t’i harrojmë”, Hakif Bajrami.

“Okupatori mbetet okupator. Krimet që i kanë bërë Turgut Pasha e sulltanët e Turqisë, asnjë ministri, asnjë individ në asnjë mënyrë nuk mundet t’i injorojë. Ato çfarë ka bërë Perandoria Osmane, kanë qenë krime dhe krime do të mbesin. Krejt e dinë që Gjergj Kastrioti-Skënderbeu ka luftuar kundër turqve. Tash na me e fshi atë a? Krejt botën e japim, e Skënderbeun s’e japim”, shprehet historiani Hakif Bajrami.

Edhe Sami Frashëri shkruante:”Qeveria e Tyrqisë shqiptaret e krishterë s’i njeh për shqiptarë, por i quan Rum domëthënë “grek”serb”latinë”.

Edhe Shqiptarët Myslimanë nuk i njeh për shqiptarë, por i quan Tyrq,dhe emrin shqiptarë e Shqipëri s’e njeh e s’deshiron ta degjonjë kurr!

Të verbërit tyrq! Nuk e kuptojne dot,e s’ua pret mendja që me ketë udhë po i sherbejnë qellimet të armiqve të tyre,e nxjerrin themelet’e rrënjet e tyre!

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Ismail Qemali për Neue Freie Presse (1912) : “Serbia nuk ka asnjë të drejtë të përparojë drejt Adriatikut dhe të copëtojë Shqipërinë.”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 25 Shkurt 2020 “La Libre Parole” ka botuar, të mërkurën …

Loading...