Kryefaqja / LAJME / Haradinaj: Nuk jam musliman, jam vetëm shqiptar

Haradinaj: Nuk jam musliman, jam vetëm shqiptar

Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj, në një intervistë për gazetën Vecernji List, tha se nuk kam lidhje me asnjë fe, e kam thënë dhe po e përsëris nuk jam i ngarkuar me asnjë besim fetar dhe unë se pari jam shqiptar.

Edhe në disa raste me parë Haradinaj tha se katër breza të familjes së tij ishin shqiptarë katolikë, dhe ai vetë u lind si mysliman, por ai nuk e di se pse ai është musliman. Ndër të tjera, ai tha se ai kurrë nuk e kishte shkuar në xhami për lutje dhe e vetmja gjë që e lidh atë me myslimanët është emri, dhe kjo nuk flet në favor të tij, sepse shumë emra shqiptarë janë laike, me origjinë nga shqiptarët katolikë, të ilirëve të lashtë.

Haradinaj gjithmonë ka thënë se shqiptarët ishin fetar vetë gjatë periudhës osmane, kur Kosova ishten nën sundimin turk.. Dhe vetëm gjatë kësaj periudhe ata ishin mysliman dhe shumë shkurtër, por kurrë nuk u bë gjëja kryesore në jetën e tyre.

Sot, si Kryeministër i Kosovës, prioriteti im është vetëm vendi im. Qeveria jonë po përballet me një sfidë të madhe për shkak se vendi është në një situatë të vështirë ekonomike, me problem të madh të papunësisë. Si kryeministër nuk jam i kënaqur me ritmin e punës. Rinia jonë janë në kërkim të punës, për fat të keq, ata po largohen nga vendi për shkak se ata nuk kanë perspektivë dhe janë të pa punë.

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Kryeministri kanadez: Rusia nuk është e mirëpritur në G7

Kanada nuk e mbështet kthimin e Rusisë në Samitin e G7, , të propozuar nga …

Loading...