Kryefaqja / DIASPORË / Bursa, qyteti turk me 800 mijë shqiptarë pa gjuhë shqipe, arbëreshët në Itali më gjuhë shqipe

Bursa, qyteti turk me 800 mijë shqiptarë pa gjuhë shqipe, arbëreshët në Itali më gjuhë shqipe

Bursa është qyteti që ka gati më së shumti shqiptarë në botë, por atje nuk ka gjuhë shqipe për dallim nga qytetët arbëreshe në Itali ku gjuha shqipe është gjuhë zyrtare.

Janë më shumë se 5 milionë shqiptarë në Turqu, por ata nuk gëzojn asnjë të drejtë elemenatare: gjuhën, kombësinë dhe shkollin në gjuhën shqipe, madje ata nuk njihen as si pakicë kombëtare.

Ndërsa në Kosovë, janë më pak se 1000 mijë turq, dhe gëzojnë të gjitha të drejtatë gjuhën, shkollimin në gjuhën turke, madje edhe në qeveri dhe parlament.

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Presidenti çmon At Antonio Belushin me Dekoratën “Nënë Tereza”: Të forcojmë identitetin tonë kombëtar

Në kuadër të nismës së ndërmarrë ”U’ jam Arbëresh”, Presidenti i Republikës, Ilir Meta vlerësot …

Leave a Reply

Loading...