Kryefaqja / LAJME / OEK: BIZNESET PËRKRAHIN TAKSËN PËR PRODUKTET SERBE DHE BOSHNJAKE

OEK: BIZNESET PËRKRAHIN TAKSËN PËR PRODUKTET SERBE DHE BOSHNJAKE

Komuniteti i biznesit në Kosovë është në përkrahje të taksës doganore ndaj produkteve të importuara nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina.

Sipas një komunikate për media të lëshuar nga Oda Ekonomike e Kosovës thuhet ‘se pas një takimi me bizneset në vend këto biznese e përkrahin vendimin qeveritar duke i dhënë konsideratë më të lartë interesit të përgjithshëm shtetëror’.

Megjithatë, për t’ju lehtësuar veprimtarinë e tyre, bizneset e prekura nga kjo taksë, kërkojnë qartësim të afatit kohor të këtij vendimi dhe informim më të detajuar rreth proceseve përcjellëse.

“Për më shumë, bizneset shprehin nevojën për koordinim më të mirë ndërinstitucional për klasifikimin e brendeve ndërkombëtare, mallin që gjendet në depotë doganore dhe politikave shtetërore për mbështetjen e prodhimeve vendore”, thuhet në komunikatën për media të OEK.

Qeveria e Kosovës të mërkurën ka marrë vendim që të rris në 100 për qind taksën doganore për produktet e importuara nga Serbia dhe Bosnja.

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Kryeministri kanadez: Rusia nuk është e mirëpritur në G7

Kanada nuk e mbështet kthimin e Rusisë në Samitin e G7, , të propozuar nga …

Leave a Reply

Loading...