Kryefaqja / HISTORI /   Një shëtitje në Shqipërinë e viteve 1920 (FOTO)

  Një shëtitje në Shqipërinë e viteve 1920 (FOTO)

Nga Shkodra në Sarandë. Fotot e mëposhtme i takojnë periudhës së viteve 20 të shekullit të kaluar. Ata janë marrë nga një botim amerikan i atyre viteve, në të cilin bëhet një giudë e plotë e gjeografisë së vendit tonë.
Në foto paraqitet jo vetëm pamja e qyteteve kryesore të Shqipërisë, por edhe peisazhe të rrugëve lidhëse ndërmjet qyteteve si edhe pamje të periferive të tyre, vende nga kanë kaluar në ekspeditën e tyre autorët e botimit.


Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Ismail Qemali për Neue Freie Presse (1912) : “Serbia nuk ka asnjë të drejtë të përparojë drejt Adriatikut dhe të copëtojë Shqipërinë.”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 25 Shkurt 2020 “La Libre Parole” ka botuar, të mërkurën …

Leave a Reply

Loading...