Kryefaqja / LAJME / Studentët serbë i kërkuan ambasadorit kinez armë për Kosovën, ky i deshperon me përgjigje!

Studentët serbë i kërkuan ambasadorit kinez armë për Kosovën, ky i deshperon me përgjigje!

Ambasadori kinez në Serbi Li Manchang tha sot në një audiencë me studentët e Universitetit të Beogradit që të mos presin ndihmë nga Kina.

Li ishte në mysafir në panelin ku temë ishte “Vendi dhe roli i Kinës në renditjen globale, me theks të veçantë në Ballkan dhe Serbi”” kur studenti e pyeti nëse Kina do të sigurojnë mbështetjen e armatosur Serbisë në rast të konfliktit në Kosovë, ai iu përgjigj pyetjes:

“Pse duhet shkuar në luftë, kur mund të flasim? “.

“Nuk do të ketë luftë, pse duhet të luftojmë kur mund të ulemi dhe të flasim?”

Politika e jashtme kineze qëndron për një zgjidhje paqësore, “tha ai.

Ai përsëriti se Kina respekton Serbinë dhe integritetin e saj territorial, si dhe pavarësinë e saj.

Kina nuk mund të mbrojë vendin e vet, dhe ajo e di mirë se aty ku ndodhet çizmja e ushtarit amerikan ata thonë “pse duhet të luftojmë më mirë të flasim”.

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Kryeministri kanadez: Rusia nuk është e mirëpritur në G7

Kanada nuk e mbështet kthimin e Rusisë në Samitin e G7, , të propozuar nga …

Leave a Reply

Loading...