Kryefaqja / KULTURË / DY BYLBILAT E KËNGËS SHQIPE QË NA MBAJTEN SHPIRTIN GJALLË 

DY BYLBILAT E KËNGËS SHQIPE QË NA MBAJTEN SHPIRTIN GJALLË 

SHKURTE FEJZA & SHYRETE BEHLULI !

Duke filluar që nga viti 1978,atëher edhe kur debutuen në përvjetorin e 100 të Lidhjes së Prizerenit me këngen ”Kur Ballkani mori flakë”,aty u pa se kemi të bëjmë me dy talente të cilat i kishte nxjerrur koha për ditët e vështira që do të pasononin për popullin

shqiptarë të okupuar nën ish Jugosllavi.

Orkestrimi,testi,muzika dhe zëri i tyre ishin ato që e qojshin peshë shpyrtin e përvuajtur të popullit tonë në atë kohë të vështira.

Edhe pse kalonim ditët e vështira zhanri i këngve të tyre ishte ai patriotik dhe me anë të këngës ne mbaheshim shpresat tona gjallë se një ditë do të vie Liria,njëherit kënget e tyre për asnjë moment

nuk u ndalen dhe ishin inspirim i yni në punet tona që bënim në ilegalitet në ato kohë.Prej viteve 80′-99′ edhe përkunder rreziqeve që kalonin nuk e ndërruan zhanrin dhe gjithmon dilnin me këngë të reja patriotike,që prapë po e ceki se ishte katalizatori ynë.

Fshatin Mushtisht të Therandes dhe Shoqërin Kulturore Artistike 

e kishin ba qerdhe të nxjerrjes së këngtarve dhe këngtarve të

rinjë e të reja.Jo vetëm këtu por në tërë Kosovën ishte krijuar një

Estrad e cila Ju përgjigjej Kohës,me Ilir Shaqirin,Shaqir Cërvadikun

Mahmut Feratin,motrat Mustafa,Lumnie Ibrahimi,Nysret e Afrim

Muqiqi,Hysni Klinakun,Shemin e plotë e plotë të tjerë të cilët dhanë kontributin e tyre me këngë për qlirimin e Kosovës.Kurse këto dyja Shkurte Fejzen e Shyrete Behluli ishin themeluesit e gjithë kësaj

gjenerate mundem të them të Artë.

Shkurte Fejza dhe Shyrete Behluli për ne janë Heroina të gjalla.

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Historia e gruas që rriti dy fëmijë nën këtë gurë

Guri i plakës, është një histori e cila duke u përcjellur brez pas brezi, jeton …

Leave a Reply

Loading...