Kryefaqja / PERSONALITETE / Adem Dahri, koloneli i UÇK-së nga Çamëria

Adem Dahri, koloneli i UÇK-së nga Çamëria


“Guximi dhe trimëria, pjekuria dhe maturia e tij e bënë njeriun më të besueshëm dhe më të dashur. Luftëtarët e shikonin atë jo vetëm si bashkëluftëtar apo udhëheqës, por si shok, si vëlla dhe si prind”.

Adem Dahri ishte nga krahina etnike e Shqipërisë së Jugut, Çamëria që është pushtuar prej Greqisë që në 1876 dhe u aneksua prej saj pas Konferencës së Londrës në 1913.

Burimi: Denion Ndrenika

Loading...
Loading...
Loading...

Shiko poashtu

A. Qeriqi: Në Drenicë radhiten gjashtë ndër personalitetet më të rëndësishëm të kombit shqiptar

Milush  Kopiliqi, Hasan Prishtina, Azem Galica, Shote Galica, Shaban Palluzha & Adem Jashari. Në Drenicë …

Leave a Reply