Kryefaqja / Uncategorized / Zyrtarizimi i shqipes nxit reagime në Maqedoni

Zyrtarizimi i shqipes nxit reagime në Maqedoni

Ligjin për përdorimin e gjuhëve është publikuar në Gazetën Zyrtare, duke i dhënë formën e prerë kësaj zgjidhjeje ligjore të diskutueshme tani një kohë të gjatë, që rregullon përdorimin zyrtar të gjuhës shqipe në Maqedoni. Vendimi është publikuar vetëm me nënshkrimin e kryetarit të Kuvendit të Maqedonisë, Talat Xhaferi.

Shumica parlamentare disa herë kishte kërkuar nga presidenti i shtetit, Gjorge Ivanov, që të dekretojë ligjin, por kjo kërkesë është shpërfillur në vazhdimësi nga kreu i shtetit, pasi ai dhe opozita maqedonase, VMRO-DPMNE kanë thënë se një veprim i tillë paraqet shkelje pasi, Ligjin për shqipen e kanë vlerësuar si “antikushtetues dhe nxitës të tensioneve ndëretnike”.

“Paralajmërojmë drejtorin e Gazetës Zyrtare, Martin Kostovski se shpallja e Ligjit për gjuhët në Gazetën Zyrtare është vepër penale për të cilën shkohet në burg. Përgjegjësinë për botimin e ligjit pa firmën e Ivanovit e bartë ai dhe të gjithë të përfshirët e tjerë. Me këtë akt LSDM-ja sërish ka dhunuar demokracinë dhe ka shkelur rendin kushtetues në të Maqedonisë”, thuhet në reagimin e VMRO-DPNE-së.

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Qeveria PD-LSI në 2011-ën kërkuan të vendosej tarifa 9 euro në “Rrugën e Kombit”

Ndërkohë që vendosja e tarifës në Rrugën e Kombit për ata që e përdorin me …

Leave a Reply

Loading...