Kryefaqja / TË NDRYSHME / Një luftëtar shqiptar deri në fundin e jetës nuk dorëzohet para turqve dhe bie në fushë të betejes me armen shtrëguar fortë pas vetes

Një luftëtar shqiptar deri në fundin e jetës nuk dorëzohet para turqve dhe bie në fushë të betejes me armen shtrëguar fortë pas vetes

Nga Niko Kotherja

“Journal des Voyages” e Parisit, boton më 23 korrik 1911 këtë gravurë në faqen e saj të parë. Ditari i udhetimit sjell një imazh epik nën titullin:

“Kulti i armes ne Shqiperi – Pushket e tyre” ku Një luftetar shqiptar deri në fundin e jetës nuk dorëzohet para turqve dhe bie në fushë të betejes me armen shtrëguar fortë pas vetes 

Jo pak herë heroizmi i shqiptarëve ka zënë vend në faqet e para të shtypit botëror, siç është kjo gravurë e botuar gjateë kohës se Kryengritjes së Përgjithshme, e cila solli pavarësinë e Shqipërisë.

Journal des voyages et des aventures de terre et de mer 1911
Loading...
Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Fillon grumbullimi i emrave për zyrtarizimin e Fesë së Shqiptarizmit

Në 575 vjetorin e Besëlidhjes së Lezhës të mbajtur më 2 mars 1444, ku u …

Leave a Reply