Kryefaqja / TË NDRYSHME / Blyta: 100% e njerëzve të shëndetshëm janë në gjendje të bëjnë fëmijë, 98% prej tyre s’mund të krijojnë njerëz

Blyta: 100% e njerëzve të shëndetshëm janë në gjendje të bëjnë fëmijë, 98% prej tyre s’mund të krijojnë njerëz

Këtë javë në emisionin “Talk” i ftuar ishte Prof. ASC. Dr. Afrim Blyta, Specialist i neuropsikiaturës, dhe tema që u diskutua ishte “Prindërimi, të udhëzosh gjeneratën e ardhshme dhe të falësh gjeneratën e kaluar”.

Një temë interesante ku u diskutuan problemet e sotme. Marrëdhëniet prindërore, roli prind-fëmijë, qëllimi, objektivat dhe misioni përfundimtar.

Vegëza e problemit është sepse në procesin prindëror, prindërit janë fontanë dëshirash. Fjala “jo” nuk ekziston dhe nuk ka kufij për fëmijën. Kështu, krijohet një personalitet i dëmtuar dhe i mangët.

Deklarata bombarduese, siç thekson Blyta, është se “100% e njerëzve të shëndetshëm janë në gjendje të bëjnë fëmijë, 98% prej tyre nuk janë në gjendje të krijojnë njerëz!”.

Se çfarë saktësisht janë këto shifra në marrëdhëniet me prindërit dhe fëmijët, kuptoni në videon më poshtë.

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Kujdes se edhe budallenjtë bëjnë garë: Kush është më budalla se tjetri

Akademik Esat Stavileci, tashmë i ndjerë, në ligjeratën përshëndetëse me studentët e Universitetit të Prishtinës, …

Leave a Reply

Loading...