Kryefaqja / TË NDRYSHME / Propaganda e ndyer e osmanlinjëve turkoshak/ Kosova ishte në top 10 vendet më të arsimuara në botë në kohën e Perandorisë Osmane

Propaganda e ndyer e osmanlinjëve turkoshak/ Kosova ishte në top 10 vendet më të arsimuara në botë në kohën e Perandorisë Osmane

Prof. Nexhmedin Spahiu ka publikuar një status duke iu referuar profesorit të universitetit amerikan Kemal Karpat ku tregon se Perandoria Osmane ishte në top 10 vendet më të arsimuara në botë, pjesë e së cilës ishe edhe Kosova. Kjo ka ngjarë hiç më larg se para 150 vitesh, e është krahasuar me realitetin e tanishëm që Kosovën e radhisin prej të fundit në fushën e arsimit.

Ja statusi i tij i plotë: 

Kosova para 150 viteve paskësh qenë vilajeti më i arsimuar në Perandorinë Osmane (sipas profesorit të Universitetit të Wisconsinit, Kemal Karpat- Ottoman population 1830-1914). Krahasuar me vendet e tjera, Perandoria Osmane paskësh qenë në top 10shin e vendeve më të arsimuara në botë. Tani në Kosovën e pavarur, PISA na renditë të fundit në botë. E tani themi se “Turqia na la mbrapa”.

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Merovci: Adem Jashari e ka dashur Ibrahim Rugovën dhe e ka thirrë “komandant”

Në 22 vjetorin e veprës heroike të komandantit legjendar Adem Jashari dhe Familjes Jashari, njëri …

Leave a Reply

Loading...