Kryefaqja / HISTORI / Sa serb kishte deri në vitin 1739 ?

Sa serb kishte deri në vitin 1739 ?

Shkruan: Fahri Xharra, Gjakovë

Fakte , fakte dhe iu mbyllet goja serbëve. As një popull i civilizuar i Europes  nuk flenë, sa do që sipas tyre e kanë « shkruar «  historinë e vet.

Me serbët duhet të jemi syçelë , sepse rrena është virtyti  i tyre. Populli shqiptar, shkenca e jonë nuk guxon të flejë , sepse na përpinë zhbërja .

serb-vocer

Shikoni , merreni seriozisht se jemi të rrezikuar.
Sa serb janë sot në Serbi ? Për në Kosovë ata thonë që janë rreth 200 mijë . Ne heshtim , shkenca e jonë historiografike nuk e çelë  gojën. Zgjimi  i shqiptarëve nga gjumi letargjik duket që është larg.  ( Arinjtë, gjarpinjtë , breshkat flenë vetëm 6 muaj – gjumi letargjik )

Në shtypin  sllavisht folës dikush po ka guxim të e zbulon të «  vërtetën «  serbe.

« Në mesin e shekullit 18-të  , sllav/serb në Serbi ,praktikisht nuk ka pasur -shkruajnë media e sinqerta historike sllave, dhe se disa herë i kanë publikuar dokumentet të cila e kanë cituar fjalë për fjalë  Vasa Çubriloviqin dhe Radovan Samarxhiqin të cilët kanë shkruar dhe thënë që Serbia  ( me Kosovën) në vitin 1739-1740 nuk i kishte më shumë se 50-60 000  ( pesëdhjetë- gjashtëdhjetë mijë banor  .serb , pra ) Në fillim të shekullit 19 në Ballkanin perëndimor u imagjinua “kombi serb” me qëllim të krijimit të kombit të madh , sipas shembujve të lëvizjeve nacionale në Europë.

serb-ed

(Sredinom 18. vijeka Slovena/Srba u Srbiji praktično više nije bilo, nekoliko sam puta pokazivao dokumenta koja su citirali srpski akademici Vasa Čubrilović i Radovan Samardžić, oni kažu da je Srbija (sa Kosovom), 1740. godine imala svega nekih 50-60.000 stanovnika.  U 19. vijeku u mnogim krajevima zapadnog Balkana izmišljeni su “narodnosni Srbi”, cilj je bio pravljenje velike nacije, po uzoru na druge nacionalne pokrete u Evropi. )

Me shëndet ju paça , sidomos juve që e mohoni historinë e familjeve, kombit  dhe shtetit tuaj !

Fahri Xharra, 07.06.18
Gjakovë

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Ismail Qemali për Neue Freie Presse (1912) : “Serbia nuk ka asnjë të drejtë të përparojë drejt Adriatikut dhe të copëtojë Shqipërinë.”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 25 Shkurt 2020 “La Libre Parole” ka botuar, të mërkurën …

Leave a Reply

Loading...