Kryefaqja / LAJME / Kalifati i ISIS-it ka rënë zyrtarisht dhe bastioni i fundit është çliruar

Kalifati i ISIS-it ka rënë zyrtarisht dhe bastioni i fundit është çliruar

Kalifati është shkatërruar dhe ofensiva përfundimtare ka mbaruar. Ndërsa njoftimi zyrtar ende nuk është bërë, raporton Fox News.

Është hera e parë që ne kemi qenë këtu në Siri për pesë ditë bombardimet tani kanë pushuar. Ne kemi qenë dëshmitar për fundin e kalifatit – perandoria brutale që dikur sundoi mbi 8 milionë njerëz  tani është zhdukur.

Ushtarët tanë po heqin flamurin e zi të ISIS. Fluturimet e avionëve janë ndalur, dhe qetësia po mbretëron.

Forcat kurde të mbështetura nga SHBA që sulmuan ISIS-in nga tre anët, duke i shtyrë luftëtarët mbrapa, shtëpi në shtëpi, duke i hedhur mbrapa lumit Eufrat.

Brenda Baghouz, është e lehtë për të parë se si ata u fshehën për kaq gjatë – jo vetëm në tunele, por edhe në llogore dhe në qindra vrima.

Në fund, shumica u dorëzuan. Në fakt, që nga fillimi i vitit, rreth 60,000 vetë janë zhdukur në shkretëtirë dhe shumica e tyre tani mbahen në kampe.

Ekziston një shqetësim i madh për atë se çka të bëhet me kampet. SDF ka kërkuar mbështetjen e SHBA në krijimin e një gjykate këtu për t’i gjykuar ata.

Loading...
Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Babai i gruas së kthyer nga ISIS: Vajzën e kam në depresion, dihet çka është bërë atje

Pas më shumë se tre viteve qëndrim në zonat e zonat e luftës së Shtetit …

Leave a Reply