Kryefaqja / LAJME / Qeni endacak me letërnjoftim e pasaportë serbe Shefqet Krasniqi: Perandoria Osmane nuk ishte pushtuese por çliruese

Qeni endacak me letërnjoftim e pasaportë serbe Shefqet Krasniqi: Perandoria Osmane nuk ishte pushtuese por çliruese

Hoxhë Shefqet Krasniqi, tani në rolin e ‘historianit’ mbanë ders për tema historike për të cilatë nuk ia ka haberin.

Hoxha thotë së për dallim nga Rusia dhe dhe vendet sllave që kanë përdorur politika represive ndaj popujve për t’i asimiluar, këtë gjë nuk e kanë bër turqit me shqiptarët.

Hoxha shtrëmbëron faktet dhe argumentet historike duke gënjyer kur vjen në pyetje Turqia.

Sipas hoxhës ndërrimi i emrave të shqiptarëve në emra turk: Mahmut, Muharrem, Reshat, Tahir nuk quhet asimilim. Nadalimi i shkollave shqipe nga Turqia, sipas hoxhës nuk është asimimlim, as ndërrimi i fesë nuk është asimilim.

Deri në vitin 1913 të gjithë shqiptarët mysliman janë quajtur turq për shkak të fesë Islame.

Hoxha e quan sulltan Mehmeht Fetih si ‘çlirues’, ndërsa vet Turqia e quan pushtues sepse vet titulli ‘Fetih’ nga turqishtja do të thotë poshtues dhe jo çlirues.

Ai përfundon duke thënë: ‘Turkun Zoti e ruajtë dhe e shpërbleftë”.

Loading...
Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Babai i gruas së kthyer nga ISIS: Vajzën e kam në depresion, dihet çka është bërë atje

Pas më shumë se tre viteve qëndrim në zonat e zonat e luftës së Shtetit …

Leave a Reply