Kryefaqja / HISTORI / Foto e rrallë! Një shqiptar me plis pranë kryeminstrit të parë Izraelit David Ben Gurion

Foto e rrallë! Një shqiptar me plis pranë kryeminstrit të parë Izraelit David Ben Gurion

Një foto e pazakontë ku shihet një shqiptar me plis të bardh pranë kryeminstrit të parë Izraelit David Ben Gurion është botuar në faqen “Izaraeli në Kosovë”.

Shqiptari me plis të bardhë besohet të jetë nga Plava, dhe ka migruar në Izrael, gjatë kohës së nazizmit.

Kjo foto dëshmon miqësinë mes dy popujve më të vjetër shqiptarëve dhe hebrenjve.

Loading...
Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Mark Palnikaj: Zbulime nga dokumentet e Vatikanit, 5 shekuj është shkruar shqip

Në vitet 1600-‘700 janë përgatitur 206 shqiptarë në studimin e shqipes në Kolegjin Ilirik të Loretos …

Leave a Reply