Kryefaqja / TË NDRYSHME / PARIMI I NACIONALIZMIT SHQIPTAR

PARIMI I NACIONALIZMIT SHQIPTAR

Nënshtrimi i religjionit ndaj kombit përbën parimin më të rëndësishëm të nacionalizmit shqiptar. Kjo do të thotë që besnikërinë ndaj kombit ta konsiderosh më të rëndësishme se besnikërinë ndaj religjionit. Aty ku thyhet ky parim, aty fillon deshqiptarizimi, tjetërsimi identitar. Falë këtij parimi ka qenë e mundur të formohet kombi shqiptar, dhe pa të, ky komb, e ka të vështirë, për të mos thënë të pamundur, të ekzistoj në të ardhmën!

Loading...
Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Kemi të ndarë kishën e xhaminë, por e kemi bashkë Shqipërinë!

Shkodrani musliman Kupe Dania (luftëtar i shquar në mbrojtjen e Plavës e Gucisë), vrau dy …

Leave a Reply