Kryefaqja / HISTORI / Shqiptarët rrogëtar në tokën tyre/ Një shqiptar i zhytur në ujin e lumit tërheq kalin e një serbi në Pejë, 1928

Shqiptarët rrogëtar në tokën tyre/ Një shqiptar i zhytur në ujin e lumit tërheq kalin e një serbi në Pejë, 1928

Të huajt pothuajse gjithnjë kanë qenë zotërinj në trojet tona, ndërsa ne, shërbëtorët e tyre. Edhe pse kemi qenë shërbëtorë të ndershëm e dinjitozë, për fat të keq kemi mbetur të tillë.

Kjo foto e rrallë është bërë në vitin 1928 në Kosovë, por simbolizon të gjitha trojet shqiptare. Shihni se sa me zell dhe pasion ky shqiptar tërheq kalin e një zyrtari serb me veshje perëndimore që të kalojë lumin me kalë.

fmimages.net
Kosovë, 1920
Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Ismail Qemali për Neue Freie Presse (1912) : “Serbia nuk ka asnjë të drejtë të përparojë drejt Adriatikut dhe të copëtojë Shqipërinë.”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 25 Shkurt 2020 “La Libre Parole” ka botuar, të mërkurën …

Leave a Reply

Loading...