Kryefaqja / HISTORI / 1924: Ja një dëshmi se banorët e Komunës së Mamushës, ishin shqiptarë dhe jo turq

1924: Ja një dëshmi se banorët e Komunës së Mamushës, ishin shqiptarë dhe jo turq

Komuna e Mamushës është njësi administrative në pjesën jug-perëndimore të Kosovës. Në vitin 2008 Mamusha u shndërrua në Komunë dhe është ndër komunat më të vogla në Kosovë.

Shndërrimi i saj në komunë u bë në kohen e decentralizimit. Mamusha është vendi i vetëm në Kosovë me shumicë Turke 93.1 %, por shumica e banorëve mbajn mbierma si Bytyqi, Krasniqi që nuk kanë lidhje me turqit, shkruan FMimages.net

Kjo foto e nxënësve me plisa në shkollën  e Mamushës është realizuar në vitin 1924 dhe tregon çartë se ky vendbanim ishte i banuar me shqiptarë dhe jo turq siç janë deklaruar sot këta banor.

Asimilimi i shqiptarëve të Prizrenit në turq është bërë në represionin komunist serb pas vitit 1945, me qëllimin e vetëm zhdukjen e kombësisë shqiptare në Kosovë.

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Ismail Qemali për Neue Freie Presse (1912) : “Serbia nuk ka asnjë të drejtë të përparojë drejt Adriatikut dhe të copëtojë Shqipërinë.”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 25 Shkurt 2020 “La Libre Parole” ka botuar, të mërkurën …

Leave a Reply

Loading...