Kryefaqja / THËNIE / Faik Konica: Ky komb, me gjithë ca të liga që ka, është kombi ynë

Faik Konica: Ky komb, me gjithë ca të liga që ka, është kombi ynë

“Urrejtja partiake shpesh merr përparësi ndaj instinktit kombëtar.”

“Frika të bën të thuash broçkulla.”

“Frikacaku i ka tërë karakteristikat, dhe kryesisht këtë: hakmerret ndaj përbuzjes së tjetrit nëpërmjet sharjes. I pafuqishëm, veç flet keq e shan poshtërsisht të tjerët.”

“Padurimi shoqërohet gjithnjë nga dështimi.”

“Cilësitë që zakonisht shoqërojnë pafajësinë janë natyrshmëria, mosinteresimi dhe butësia.”

“Nuk mund të pretendosh të përfitosh nga tërë dobitë e lirisë, duke ruajtur njëkohësisht tërë privilegjet e tiranisë. Për të pasur institucione të lira, duhen luftuar mendimet nëpërmjet mendimeve.”

“Dallimi në kulturë shpjegon dallimin në mendime.”

“Rinia është në sytë e injorantëve kërcënim për të ardhmen; por është edhe rrezik për të tashmen, sepse rinia është e çiltër, ndërkohë që dhe çiltërsia është armiku i natyrshëm i sharlatanëve.”

“Guximi i tepruar shkon gjer në krim.”

“Mendimi i lirë nuk i nënshtrohet asnjë sektarizmi; pasioni antifetar, më shumë nga ateizëm, nuk është veçse një devotshmëri zvetënuese. Ateizmi është asnjanësia.”

“Zotërimi i shumë gjuhëve është për një të njeri të shkretë një armë e mirë dhe municion shumë i mirë… Gjuha njihet vetëm kur mund të mendohet nëpërmjet saj.”

“Moda, sot, është drejt artificiales.”

– Faik Konica

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Lord Bajroni: Shqiptarët janë raca njerëzore më e bukur që ekziston, trima më të fortë se kështjellat e tyre

Për shqiptarët është shkruar e është thënë shumë. është shkruar për traditën tonë, për kombin …

Leave a Reply

Loading...