Kryefaqja / THËNIE / Lord Bajroni: Shqiptarët janë raca njerëzore më e bukur që ekziston, trima më të fortë se kështjellat e tyre

Lord Bajroni: Shqiptarët janë raca njerëzore më e bukur që ekziston, trima më të fortë se kështjellat e tyre

Për shqiptarët është shkruar e është thënë shumë. është shkruar për traditën tonë, për kombin e për kulturën e popullit tonë, shkruan KultPlus.

Në vijim, ju sjellim disa nga thëniet më të famshmë, thënë nga njerëzit e rëndësishëm për shqiptarët:

Maurico Druon, sekretar i akademisë frënge:
“Shqiptarët i përkasin popujve më të vjetër se vetë historia, dhe gjyshërit e shqiptarëve merrnin pjesë në luftën e trojës, të udhëhequr nga Akili (në njërën anë) dhe Hektori (në anën tjetër)”

Lamartini
“Ky komb e ky popull nuk merret nëpër këmbë… Kjo është toka e heronjve të të gjitha kohërave”
Homeri aty gjeti Akilin, grekët Aleksandrin e Madh, turqit, Skënderbeun, njerëz këta të së njejtës racë, të të njejtit gjak”.

Lord Bajroni:
“Shqiptarët me kostumet e tyre bëjnë peizazhin më të mrekullueshëm në botë.
Shqiptarët janë raca njerëzore më e bukur që ekziston, trima më të fortë se kështjellat e tyre”.

Braisllav Nusic:
“Shqiptarët janë autoktonë, të cilët gjatë të gjitha dyndjeve të popujve, e ruajtën tipin dhe karakterin e vet në mënyrë të theksuar.
Ata u bënë ballë sulmeve të romakëve, mësymjeve të dendura të sllavëve, të cilët ua pushtuan të gjitha fushat, ultësirat, dhe lumenjtë”.

Dushko H. Konstantinov: 
“Shqiptarët janë banorë më të vjetër të Gadishullit Ballkanik dhe pasardhës të drejtpërdrejtë të ilirëve të vjetër, të cilët kishin ndërtuar shtetin më të fuqishëm në Ballkan”.

Maks Myle: 
“Emrat e mjaft popujve të njohur rrjedhin nga fjala e vjetër shqipe ‘Ar’. Kjo vlen edhe për mjaft vende të botës.”

Gjorgj Hahni: 
“Shqiptarët janë pasardhës të Ilirëve, ndërsa ilirët janë pasardhës të pellazgëve. Shqiptarët janë stërnipërit e Pellazgëve”.

Haki Pasha: 
“Po doli në shesh historia e shqiptarëve, Perandorinë Osmane e merr lumi”.

Harold Whitehal: 
“Hieroglifet egjiptiane, të krijuara para 4.000 vjetësh kanë domethënie shqipe”.

Henry Noel Brailsford: 
“Shqiptari ‘primitiv’, në fakt është ‘Mbinjeriu’ për të cilin Nietzsche ëndërronte”.

Harold Whitehal: 
“Hieroglifet egjiptiane, të krijuara para 4.000 vjetësh kanë domethënie shqipe”.

Henry Noel Brailsford: 
“Shqiptari ‘primitiv’, në fakt është ‘Mbinjeriu’ për të cilin Nietzsche ëndërronte”. 

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Mulla Idriz Gjilani: Djalo mue m’ka lind nana shqiptar e jo turk

“Djalo mue m’ka lind nana shqiptar e jo turk. Mue nuk më lindi nana me …

Leave a Reply

Loading...