Kryefaqja / LAJME / Qeveria e Kurti mund të ketë 199 këshilltarë, vetëm 7 më pak se ajo e Haradinajt

Qeveria e Kurti mund të ketë 199 këshilltarë, vetëm 7 më pak se ajo e Haradinajt

Punësimet familjare dhe rehatimi i militantëve partiak po vazhdon edhe nga qeveria Kurti, ani pse këta të fundit u zotuan dhe tërë fushatën premtuan se do ta çkapin shtetin dhe do ta respektojnë meritokracinë, shkruan Gazeta Metro.


Qeveria Kurti mund të emëron deri 199 këshilltarë, vetëm shtatë këshilltarë më pak sesa qeveria Haradinaj, të cilën Kurti e kritikoi për këtë dhe premtoi se nuk do ta bënte të njëjtën.

Kjo qeveri, do të ketë me 3 zëvendëskryeministra e 6 ministri më pak se e Haradinajt, por mund të emërojë deri në 199 këshilltarë. Kurse qeveria Haradinaj në total kishte 5 zëvendëskryeministra e 21 ministra, ka pasur gjithsej 206 këshilltarë. 

Albin Kurti si kryeministër mund të emëron deri në 34 këshilltarë, zëvendëskryeministrat e tij deri në 30 këshilltarë, kurse 15 ministrat e tij deri në 135 këshilltarë, ku gjithsej janë 199 këshilltarë.

Kurse Kryeministri Ramush Haradinaj, kishte 35 këshilltarë,  zëvendëskryeministrat e tij 45 këshilltarë, kurse 21 ministrat kishin 126 këshilltarë, që gjithsej i bie 206 këshilltarë.

Kryeministri Albin Kurti me të ardhur në krye të Qeverisë ka realizuar apo bërë ‘Rregulloren (QRK) – nr. 05/2020′, kjo rregullore parasheh përgjegjësinë e zyrës së kryeministrit, zëvendëskryeministrave dhe ministrave të tij, shkruan Gazeta Metro.

Sipas kësaj rregullore të Qeverisë Kurti, parashihet që zëvendëskryeministri i parë që në këtë rast i takon LDK’së, dhe në atë pozitë është Avdullah Hoti, kë të drejtë të punëson deri në 10 këshilltarë politikë.

Zëvendëskryeministri i dytë, i cili vjen nga radhët e Lëvizjes Vetëvendosje, Haki Abazi, po ashtu ka të drejtën të emëron deri në 10 këshilltarë politikë, shkruan Gazeta Metro. 

Hoti dhe Abazi tani mund të emërojnë së bashkë dhe të punësojnë deri në 30 këshilltarë politikë, 20 të brendshëm dhe 10 të jashtëm..//gazetametro.net

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Kryeministri kanadez: Rusia nuk është e mirëpritur në G7

Kanada nuk e mbështet kthimin e Rusisë në Samitin e G7, , të propozuar nga …

Leave a Reply

Loading...