Kryefaqja / LAJME / Tmerrohen mediat serbe dhe greke: LSHB merr përkrahje në SHBA

Tmerrohen mediat serbe dhe greke: LSHB merr përkrahje në SHBA

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar merr përkrahje të fuqishme nga lobi shqiptaro-amerikan për jetësimin e Shqipërisë së Bashkuar.

Më 18 qershor në Manhattan, New York është mbajtë parakalimi vjetor i shqiptarëve, në të cilën morri pjesë edhe “LËVIZJA PËR SHQIPËRI TË BASHKUAR”. 


Në këtë parakalim LSHB bëri prezantimin me sloganin “Shqipëria e Bashkuar, Një Komb-Një Shtet”, dhe me pankarta të tjera kombëtare. Komuniteti shqiptaro-amerikan ka mirëpritur daljen në skenë të Lëvizjes për Shqipëri të Bashkuar dhe ka shprehur gatishmëri të plotë për mbështetjen e saj.


Ideatori i Lëvizjes për Shqipëri të Bashkuar dhe hartuesi i Platformës për Shqipëri të Bashkuar z. Tahir Veliu dhe aktivistë të LSHB-së në Nju Jorkut kanë zhvilluar takime të rëndësishme me personalitete të ndryshme shqiptaro-amerikane të cilëve u shpërndau edhe nga një kopje të librit “Platforma për Shqipëri të Bashkuar”, i cili është botuar në shqip dhe anglisht. Në takimin me ish-kongresmenin dhe kryetarin e Ligës Qytetare Shqiptaro-Amerikane z. Joseph DioGuardi, u theksua se procesi i bashkimit të Shqiptarëve në një shtet kombëtar është i pashmangshëm, në shërbim të paqës së përhershme në rajon. 


Veliu poashtu ka zhvilluar takim me senatorin z. Marty Golden, i cili e propozoi rezolutën që 4 shtatori në Nju Jork të shpallet “Dita e Nënë Terezës”, akt i cili tashmë është miratuar nga Senati i shtetit të Nju Jorkut.

Veliu gjithashtu është takuar me stafin e kongresmenit Mark Gjonaj të cilët i njoftoj rreth Programit Politik të Lëvizjes për Shqipëri të Bashkuar.

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Kryeministri kanadez: Rusia nuk është e mirëpritur në G7

Kanada nuk e mbështet kthimin e Rusisë në Samitin e G7, , të propozuar nga …

Leave a Reply

Loading...