Kryefaqja / HISTORI / KRIMET SERBE / TAHIR MEHA PAS RENIES HEROIKE!!

TAHIR MEHA PAS RENIES HEROIKE!!

Tahiri dhe Bab Nebihi Luftuan mbi 20or kunder ni Ushtrie te Mobilizuar me Tankse dhe Helikopter.Tahiri kishte mbyllur Syte,Floket e krehur mbrapa,dhe Mustaqet sapo te leshuara i rrinin bukur.Edhe pas renies sikur poj buzeqeshte Kosoves.Tahir Meha ra ne moshen 38vjeqare, ra sepse me shum e deshi lirine se jeten

SI U VRA TAHIR MEHA: Pas 20or luftimesh me 13 maj dikun rreth ores 20:30 Ne ate qast Tahiri,qe qendronte prane Dritares.iu tha me ze te larte,,Deri ne Mengjes do tiu vras gjitve!,,Prape pasuan bresheri te shtenash,Nje nga milicet e ksaj njesie ishte i ngritur gjysme ne kemb dhe nuk po nderpriste rafalin,ngase ishte i humbur fare.Ne ate moment Tahiri,qe nga koridori i Shtepise duke e pasur per orientim flaken e armes se kundershtarit dhe godet milicin ne Lule te Ballit!Komandiri ksaj njesie urdheroj qe te vendoseshin reflektoret qe te zbulonte Tahirin.Kerkoi qe me ane te tanksit te rrezoj shtepin e Tahir Mehes.Ate Nate kerkush smund te llogariste se munde dilte i gjall!Tahiri po i hante nje nga nje milicet e njesis speciale.Kur Tanksi godiste anen e dobet te kulles,Tahiri kerceu mbi Tanks.Duke e par rrezikur qe po zbulohej nga reflektoret kerceu nga tanksi dhe arriti te kalonte priten e pare!

Mirpo ku i afrohet gardhit tjeter te ares,diku rreth 80metra Shtepis diktohet nga rrethi i dyte e cila shkrepi dy rafale te pernihershme 

qe u shoqeruan me dy krisma te nje arme te rend!

Ne Oren 21,15Minuta,me 13maj 1981, u vertetua vrasja e Tahir Mehes.Ne kontrollin e pare qe ia ben gjeten:nje pistolet te markes “Wahlter-P38-9mm” me nje cante rripi ne krah rreth 30 predha,nje pushke”M48 me 200predha,kater bomba dore,nje thike dhe nje cope buke misri ne xhep,te cillen e kishte kafshuar dy tri her gjat asaj dite.Ne xhepin tjeter kishte rredh gjysme paqete cigare dhe nje cakmak.

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Ekspertja angleze e forenzikës rrëfen për krimet serbe që i pa në Kosovën e pasluftës

Dame Sue Black, 57 vjeçare, kishte marrë detyrën e identifikimit të trupave të fëmijëve të …

Leave a Reply

Loading...