Kryefaqja / OPINION / Historia do të na gjykojë rëndë gjenocidin grek ndaj çamëve…!

Historia do të na gjykojë rëndë gjenocidin grek ndaj çamëve…!

Shkruan: Fahri Dahri

Mendoj se shtetit dhe kishës Greke i duhet dhënë një përgjigje, jo në kuptimin e kundërvënies, duke treguar forcat ushtarake, se këto qendrime janë qesharake, foshnjore pak a shumë arkaike në kushtet tona; por një përgjigje reale se: “çështja e gjenocidit grek  ndaj çamëve”, do të trajtohet me shumë seriozitet nga pala shqiptare (duke përfshirë edhe institucionin e parlamentit!). Në situatat e krijuara, trajtimi i  gjenocidit grek ndaj çamëve (me që “qetësia”, “urtësia” u konsumuan dje me tonin e forcës ushtarake, duke na treguar “dhëmbët” e fortë të Greqisë, ashtu si 72 vjet më parë, ku vranë, therën fëmijë, dogjën gra me benzinë dhe dëbuan dhunshëm një komunitet), nuk kërkohet më të merremi me dinakërinë, djallëzinë dhe tradhëtinë greke, por duhet marrë drej përdrejt me institucionet përkatëse të Bashkimit Europian.

Dje, doli qartë se edhe vizita e delegacionit parlamentar, pavarësisht se në media na u cilësua e shkëlqyer, nuk pati suksesin e deklaruar dhe u kuptua pabesia e drejtuesve të institucioneve përkatëse të atij shteti, që gjatë takimeve mbizotëroi “buzëqeshja”, që, siç pritej doli false, po ashtu u vërtetua edhe fjala e urtë e popullit “Mos ju gëzo dhuratave greke, se ato më pas janë helmuese”, kuptohet, fjala është për deklaratat e qëllimshme për merita dhe dekorime etj. etj. Edhe një herë, nuk duhet harruar se pala greke,ka qënë dhe mbetet agresore permanente si ndaj popullit dhe hapësirave territoriale të vendit tonë. Pavarësisht se ne dëshirojmë zgjidhje të problemeve me mirëkuptim, me dialog, debate konstruktive dhe ballafaqime, ajo këtë sjellje e dëshiron vetëm për çështjet në interes të saj, për ato që mendon se i takojnë për të zgjidhur me shtetin tonë, qoftë deri edhe me kërcënime ushtarake.

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Rexhep Qosja: Bashkimi i Kombit të ndarë, misioni i dy qeverive

Para më tepër se një viti ishte bërë publike nisma për krijimin e një Akademie …

Leave a Reply

Loading...