Kryefaqja / LSHB / Është koha e referendumit për bashkimin e Kosovës me Shqipërinë

Është koha e referendumit për bashkimin e Kosovës me Shqipërinë

Tahir VELIU *

Faza e përkohshme, e dhimbshme por e domosdoshme, e shpalljës së pavarësisë së kushtëzuar të Kosovës bazuar në paketën e Ahtisarit, si fazë e përkohshme në shërbim të synimit përfundimtar, jetësimit të Shqipërisë së Bashkuar ka përfunduar, këtë nuk e thash une si ideator i Lëvizjës për Shqipëri të Bashkuar, por e tha dje populli shqiptar në Prishtinë. Tash, më nuk ka rëndësi data e mbajtjës së zgjedhjeve në Kosovë, por rëndësi ka data e mbajtjës së referendumit për t’iu bashkuar trungut Shqipërisë. Politika shqiptare në Tiranë dhe Prishtinë duhet ta kuptoj këtë, përndryshe sovrani; populli do të detyrohet që për të realizuar idenë e Shqipërisë së Bashkuar, në pushtet të sjell misionarët e jetësimit të Shqipërisë së Bashkuar që mendojnë dhe veprojnë kombëtarisht, dhe në fund vetëm politikanët aktual do të jenë humbës, sepse procesin e pashmangshëm të bashkimit të shqiptarëve nuk ka politikan apo forcë që e ndal.
Kufijtë që ndajnë sot shqiptarët ngelin kufij kolonialë. Tashme, këta kufijë kolonialë populli shqiptar nuk i pranon, ashtu sikurse kurrë nuk e pranoj ndarjën e dhunshme të trojeve shqiptare. Shqiptarët evropianë të vitit 2016 nuk kërkojnë asgjë më shumë, veqse atë që u takon, bashkimin e trojeve shqiptare në një shtet të vetëm kombëtar, bazuar në aktin juridik të 28 Nëntorit 1912 të Kuvendit Gjithëkombëtar të Vlorës. 
Bashkimi i Kosovës me Shqipërinë, do të mbyllte përgjithmonë aspiratat dhe pretendimet e Serbisë, të ripushtonte Kosovën. Këtë rrëzik e dëshmon edhe Kushtetuta e Serbisë ende në fuqi, ku thuhet se “Kosova është pjesë e pandashme e Serbisë”. Pra, përderisa në Kushtetutën e Serbisë, është sanksionuar një nenë i tillë, Republika e Kosovës vazhdimisht rrezikohet nga Serbia kolonialiste dhe hegjemoniste. Pra, për të mos i lënë asgjë rastit, krerët drejtues të Republikës së Shqipërisë dhe të Republikës së Kosovës në bashkërendim me aleatin tonë strategjik Shtetet e Bashkuara të Amerikës, të mundësojnë ndryshimet e nevojshme kushtetuese të Kosovës, që ti qel rrugë realizimit të referendumit demokratik për bashkimin e Kosovës me Shqipërinë. 
* Autori është ideator i Lëvizjës për Shqipëri të Bashkuar dhe hartues i Platformës për Shqipëri të Bashkuar

Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Kastriot Berishaj: Sindromi vetëvrasës i shqiptarëve po tkurr terësinë territoriale të trojeve shqiptare! Ilir Meta dhe Anastas Janullatos janë zagarë të Greqisë shoviniste

“Ilir Meta, qeni i dekoruar nga Greqia dhe bythëlepirësi i antishqiptarit tjetër, Anastas Janullatos puthen …

Leave a Reply

Loading...