Kryefaqja / Search Results for: aurenc bebja

Search Results for: aurenc bebja

DËNIMET E ASHPRA TË PERANDORISË OSMANE NDAJ ISMAIL QEMALIT…

Nga Aurenc Bebja* Pro Armenia ka botuar, me 25 qershor 1901, një shkrim në lidhje me dënimet e ashpra të Perandorisë Osmane kundrejt patriotëve shqiptarë Ismail Qemalit, Faik Konicës dhe Shahin Kolonjës.  Për çfarë akuzohehshin më konkretisht bashkatdhetarët tanë ? Në vijim, do të gjeni shkrimin e plotë, të sjellë …

Më shumë

L’EPHIMÉRIS I ATHINËS (1897) : “NË SHQIPËRI JANË FORMUAR DISA KOMITETE PËR TË PËRHAPUR IDENË E AUTONOMISË”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 17 Mars 2018 “Le Temps” ka botuar, të shtunën e 9 tetorit 1897, në faqen n°2, shkrimin e gazetës athinase “L’Ephiméris” mbi çështjen e autonomisë shqiptare dhe kërcënimin e saj nga Porta e Lartë. Aurenc Bebja, nëpërmjet faqes së tij “Dars (Klos), Mat – Albania”, ka sjellë, …

Më shumë

KONGRESI SHQIPTAR I ELBASANIT – LETRA E MIT’HAT FRASHËRIT DËRGUAR DREJTORIT TË “JOURNAL DE SALONIQUE” (5 SHATOR 1909)

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 1 Mars 2018 “Journal de Salonique” ka botuar, të enjten e 9 shtatorit 1909, në ballinë, letrën e Mit’hat Frashërit, Nënkryetar i Kongresit gjuhësor shqiptar të Elbasanit, përmbajtjen e të cilës, Aurenc Bebja, nëpërmjet blogut të tij “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për …

Më shumë
Loading...