Kryefaqja / Tag Archives: Sami Frashëri

Tag Archives: Sami Frashëri

Fjalë të urta nga Sami Frashëri

Mendimet e larta gjenden në fjalë të shkurtra. Më e bukura fjalë është e thjeshtë dhe e shkurtër, është fjalë që kuptohet më lehtësi dhe që ka kuptim të thellë e të hollë. Njeriun e bëjnë të përjetshëm veprat e tij. Detyra jonë kryesore ndaj njerëzisë është të studiojmë dhe …

Më shumë

Sami Frashëri për Skënderbeun

Në vitin 1988 Sami Frashëri botoi Kamus-ul-alam (Fjalori i Madh i Diturive), që është Enciklopedia e Parë Turke me karakter historik dhe gjeografik të përbotshëm. Në këtë kryevepër diturake dhe sistematizuese Sami Frashëri nuk ka harruar që midis emrave të pafundëm të Fjalorit të madh të diturive të shënonte dhe …

Më shumë

Sami Frashëri

“Tradhëtarët të mos kalojnë pranë varreve të dëshmorëve, sepse dheu i tyre nuk duron të qenmen e tyre mbi faqen e tokës” – Sami Frashëri

Më shumë
Loading...