Kryefaqja / Tag Archives: Skenderbeu

Tag Archives: Skenderbeu

Mbreti i ynë ishte rreth 2 metra i gjatë

Kur është fjala për ato personalitete që kanë lënë shumë gjurmë në histori, kureshtja njerëzore kërkon të mësojë për ta edhe gjëra dhe detaje nga më të voglat. Kështu, figura më madhore e popullit shqiptar, Kryezoti mesjetar, Gjergj Kastrioti, i mbiquajturi Skënderbe, shpeshherë është portretizuar dhe përshkruar si një njeri …

Më shumë

Sami Frashëri për Skënderbeun

Në vitin 1988 Sami Frashëri botoi Kamus-ul-alam (Fjalori i Madh i Diturive), që është Enciklopedia e Parë Turke me karakter historik dhe gjeografik të përbotshëm. Në këtë kryevepër diturake dhe sistematizuese Sami Frashëri nuk ka harruar që midis emrave të pafundëm të Fjalorit të madh të diturive të shënonte dhe …

Më shumë

Gjergj Kastrioti – Skënderbeu dhe shqiptarët sot

Akademik Rexhep Qosja thotë se Gjergj Kastrioti-Skënderbeu është figura më e madhe historike në historinë e popullit shqiptar. Një shkrim të tij të gjatë për figurën e Skënderbeut dhe shqiptarët sot mund ta lexoni më poshtë. Figura më e madhe historike Gjergj Kastrioti-Skënderbeu është figura më e madhe historike në …

Më shumë

Veliu: Policia e Kosovës kërkoi largimin e flamurit nga shtatorja e Skënderbeut

Policia e Kosovës do duhej të ndërmarr masa ndaj atyre që e kanë dëmtuar dhe përdhos monumentin e kryeheroit kombëtar, dhe kurrsesi jo ndaj nesh, që me mjete personale rregulluam dëmtimet, ka thënë Tahir Veliu, kryetar i Lëvizjes për Shqipëri të Bashkuar, shkruan KultPlus. Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar ka …

Më shumë
Loading...