Kryefaqja / Shqipëria e Bashkuar

Shqipëria e Bashkuar

E jashtëzakonshme: Shqiptarët para tre mijë vitesh (1225 p.e.s.) e kishin mbretin e madh YLLIN

‘Skënderbeu nuk është i vetmi strateg i madh luftarak që Shqipëria e ka lindur.Në vitin 1225 para erës sonë, Shqiptarët (Ilirët) kishin një mbret luftëtar i madh që quhej YLLI. Edhe Aleksandri i Madh nga shumë historian besohet të ketë qenë Shqiptar. Pirro i Epirit ushtaraku më i madh i …

Më shumë

Federalizimi, lojaliteti dhe shqiptarët e Maqedonisë

Premtim Iseni Zgjedhjet e fundit në Maqedoni dhe orvatjet post-zgjedhore për krijimin e Qeveris së re si asnjëherë më parë u shoqëruan me një fjalor të skajshëm albanofob dhe një gjuhe të urrejtjes ndaj qytetarëve shqiptarë me akuza monstruoze. Se nga buron e gjithë kjo paranojë e urrejtjes ndaj shqiptarëve …

Më shumë

Aktakuzë ndaj një serbi për krime lufte në Vushtrri

Prokuroria Speciale e Kosovës, ka ngritur aktakuzë kundër Z.V. për veprat penale të cilat ndërlidhën me krime lufte kundër popullsisë civile. Sipas aktakuzës, i pandehuri gjatë kohës së konfliktit të armatosur në Kosovë, më 17.04.1999, rreth orës 13:00, në rrugën “Rruga e Kosovës” – tani “Bajram Miftari”, në afërsi të …

Më shumë

Daorsoni i Daorsëve dhe shqiptarët e sotëm

Jo rastësisht u futa në literaturën kroate për ilirët, edhe literatura boshnjake është shumë e pasur, kurse ne ; kurse neve aq na bënë se kush ishim . Njeriu i sotëm në Kosovën e lirë dhe në Shqipërinë e pa varur nuk di se kah të anojë ,se çka të …

Më shumë

Thirrje publike Ministerit të Shëndëtësisë z. Arben Beqiri!

Z. Minister Jam një Infermier kam mbaruar Fakultetin e Shkencave Mjekësore kam 30 vite që punoj në sistemin Shëndëtësor në Shqipëri. Prej 15 viteve në Urgjencen e Tiranës, Z. Minister Urgjenca e Tiranës e cila ju shërben 1 milion Banoreve në Tiranë dhe është në atë gjendje te cilen po …

Më shumë

Rinovimi i shkollës shqipe në Dacaj shpresë për mbijetesë dhe një ardhme më të mirë!

Shkolla fillore në gjuhën shqipe në Dacaj të Rozhajës është themeluar para 50 vitesh, nëpër të kanë kaluar shumë gjenerata, por për shkak të kushteve të këqija, intensivisht numri i nxënësve nga viti në vit është duke u zvogluar dhe tani ka vetëm 23 nxënës në nëntë klasa dhe është …

Më shumë

LAJM BOMB: Amerika “trondit” Serbinë me këtë super lajm për shqiptarët!

Eksperti i çështjeve ballkanike, David Phillips, thotë se Rusia po përpiqet ta fusë Ballkanin brenda sferës së saj të influencës, prandaj Shtetet e Bashkuara duhet ta shtojnë angazhimin e tyre në këtë rajon, ku ende ka vende me demokraci të brishtë. Phillips është Drejtor i Programit për Paqen dhe të …

Më shumë

Shqipëria po e shqyrton bashkimin e mundshëm me Kosovën

Serbia dëshiron hegjemoninë rajonale, ndërsa Shqipëria dëshiron një shtet të bashkuar kombëtar me Kosovën. Serbia mund të rishikojë një federatë të re të tipit të Jugosllavisë, që do të përjashtonte Kosovën…Blerim Reka Pse bashkimi shqiptar është më realist se integrimi rajonal hegjemonist serb? Thirrjet për shtete të mëdha nga vendet …

Më shumë

Takim mbas pushkatimit.

Mos me vra te lutem, jam nje vella mbas gjashte motrave, ata qe vrate pak përpara ishin axha dhe daja im. Mos me vra te lutem. Përjashta një shi i ftohtë sikur e kishte ftohur më shumë atmosferën në atë makinë ushtarake që me zor merrte të përpjetat e asaj …

Më shumë

Gjykimi politik ndaj Grupit të Dobrosinit 

  Gjykimi kundër Grupit të Dobrosinit, i mbajtur tejet sekret nga Fraksioni politiko-kriminal i EULEX-it, që nga fillimi i këtij rasti, ende edhe tash shoqërohet me të njejtat probleme! Nuk ka asnjë element që më bënë të besojë që edhe fundi i këtij gjykimi do jenë i drejtë, i paanëshëm …

Më shumë