Kryefaqja / Shqipëria e Bashkuar.AL (page 20)

Shqipëria e Bashkuar.AL

Çfarë kishim para pushtimit turk… MEJTIME TELEGRAMA!

Shkruan: Dorian Hatibi Sot dua ta perkujtoj Skenderbeun duke bërë një listë me gjërat që kishim para pushtimit turk e që “vellezerit” turq, nga dashuria për ne, na i hoqen per 5 shekuj: – Kishim një Universitet në vitin 1380 në Durrës. Qe te krijoni iden: Gjermania e ka hapur …

Më shumë

SANXHAKU I PAZARIT TË RI, KËTHIMI TEK AUTOKTONJA !

Dy shtetet Shqipëtare Kosova dhe Shqipëria, sidomos Politika dhe Diplomacia e tyre, në kurrfar aspekti nuk senzibilizojn Çështjen e Sanxhakut të Pazarit të Ri, nuk senzibilizojn Çështjen Kombëtare Shqipëtare e cila këtu është e rrezikuar të zhduket përgjithmon, si shkak i mosëgadishmëris së dy shteteve tona,për tu marrur me Zgjidhjen …

Më shumë

Rama Kërcënon Greqinë, Çamëria është e Shqiptarëve ju o grek…

.post-thumbnail Kryeministri shqiptar Edi Rama i kërkoi Athinës kthimin e pronës tek shqiptarët, e njohur si Çamëria.Sipas mediumit serb “Vestinet” tani shqiptarët duan të marrin një pjesë të Greqisë, dhe kjo është Epiri, pjesa bregdetare e Korfuzit. Kryeministri shqiptar Edi Rama po kërkon nga Athina të riatdhesojë pronën dhe shtetësinë …

Më shumë

“VENDET E SHENJTA NË KOSOVË JANË TË SHQIPTARËVE “

Une e di qe Manastiri i Deçanit (foto), Patrikana e Pejes dhe kisha e manastire tjera neper Kosove te pushtuara prej serbeve dhe “dorezuara” prej shqiptareve nuk mund te jene ato qe ishin dikur,Manastiri i Deçanit eshte ndertuar prej shqiptareve në token e Hak Kuqit! Ka qene kishe ilire.Ata qe …

Më shumë

Atë që nuk e bëri Kosova, as Shqipëria Londineze, e bëri deputeti shqiptar nga Brukseli – Amet Gjanaj!

Shkruan: Dr.Nusret PLLANA Letër falënderuese Një ëndërr që e kisha qe 18 vite (shpërndarjen falas të librit të popullit shqiptar “Terrori i Serbisë Pushtuese mbi Shqiptarët 1844 -1999) të gjithë deputetëve të Parlamentit Evropian, e bëri realitet Mërgata shqiptare nga Gjermania dhe ajo nga Belgjika, përkatësisht z.Amet Gjanaj me veprimtarin …

Më shumë

KËTO JANË MËSUESET E PARA TË GJUHËS SHQIPE

Në vitin 1891, Korça qyteti më elitar shqiptar, qyteti i dijeve dhe i mësonjëtores së parë shqipe do të shënonte dhe hapjen e një shkolle për vashat. Ishte një hap i madh për kohën. Ndoshta më moderni. Në një kohë kur prej pesëqind vjetësh sundonin osmanët, të cilët e kishin …

Më shumë