Kryefaqja / Shqipëria e Bashkuar.AL (page 275)

Shqipëria e Bashkuar.AL

Evropa kontinent krizash

Në Berlin takohen liderët evropianë për të folur për Evropën. Gjendja është e zymtë, sidomos për shkak të Britanisë së Madhe.  17. Internationale Konferenz zur Zukunft Ata kalojnë të gjithë si në paradë në skenë. Presidenti i Komisionit Evropian Jean-Claude Juncker lëshon majtas-djathtas fjalë të ëmbëla. Gazetarët provonjnë edhe një …

Më shumë

KONVENTA JUGOSLLAVO – TURKE PËR SHPËRNGULJEN E SHQIPTARËVE (1938)

Në vitin 1938 qeveria e mbretërisë jugosllave ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Republikës së Turqisë për emigrimin e popullatës turke (në të vërtet ishte fjala për shpërnguljen e popullsisë shqiptare të konfesionit mysliman), nga pjesa jugore e Serbisë, gjegjësisht nga Kosova dhe trevat tjera shqiptare që shtriheshin në …

Më shumë

RRUGËS VJETËR PËR ÇAMËRI!

Poemë që më gjenë sygdhirë mëngjeseve për Çamërinë   Jam nisur rrugës së vjetër për në Çamëri  E di e di, jam më se i bindur, se do t’arrij’ Të festojmë për Liri, së bashku Un’ dhe Ti! Mo sot, nesër, o pasnesër, me siguri..!  Për atë që m’rrëfente gjyshi …

Më shumë

“Lemnos” ishulli ku flitej vetëm shqip, Etimologji!

Mili Butka Lemnos (Greek: Λήμνος, Limnos) është një ishull i Greqisë në pjesën veriore të Detit Egje  Qyteti kryesor i ishullit dhe selia e komunës është Myrina. [2 Ishulli i Lemnosit është kryesisht i sheshtë “vend i ulët” i rafshët por në perëndim të tij dhe sidomos në pjesën veri-perëndimore, …

Më shumë

Ne nuk duhet të mbetemi skllevër të frikës

Nga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike ([email protected])Kur tensioni ngjitet, shqetësimi rritet. Shqiptaria gjendet me kokën në rërë, prandaj ka nevojë për udhëheqës të mirë, atdhetarë të patrembur të cilët janë të shtyrë nga dashuria, për të shërbyer – jo për të sunduar. *** Shqiptarët vetë duhet të përveshin …

Më shumë

Shqiptarët ortodoksë në Maqedoni po kthehen në origjinen e tyre

Intelektuali i shquar, shqiptar ortodoks Branisllav Sinadinovski thotë se në Maqedoni mungojnë kishat ortodokse shqiptare, ndërsa nga ana tjetër, nuk mungojnë, sipas tij, kërcënimet dhe sulmet për të penguar deklarimin e hapur dhe zyrtar të tyre si shqiptarë. “Mesazhi im është të festojmë edhe njëmijë vjet të tjera dhe të …

Më shumë

”QENËT E LUFTËS”

Mbas përfundimit të Luftës,në Maqedoni,në një ndejë shoqërore ku e njifshim edhe nga të Shtabit të Përgjithëshem të UÇK-së. Në bisedë e sipër,personi i SHP e ndëgjuem edhe kët fjali që se sa kisha vëndosur vemendjen se mas Luftës duhet të eleminohen ”Qenët e Luftës” .I kam bërë pytje njëqind …

Më shumë

Lexoni çfarë shkruan Kadare për “Shqipërinë e madhe”!

“Asnjë doktrinë, asnjë manipulim apo tregti politike, asnjë trysni shtetesh, lobesh apo organizmash ndërkombëtare nuk mund ta pengojë kombin shqiptar të kryejë atë që të gjithë kombet e tjerë të Evropës, plotësisht apo gati plotësisht e kanë kryer: bashkimin e tyre. Me këtë akt, populli shqiptar nuk synon asgjë të …

Më shumë