Kryefaqja / HISTORI (page 22)

HISTORI

RRËFIME TË GJALLA PËR LUFTËN E DRENICËS

Nga Prof. Bedri Tahiri Lufta e Drenicës, e udhëhequr nga tribuni popullor, Shaban Palluzha dhe strategu Mehmet Gradica, është një kaptinë e veçantë e historisë sonë të lavdishme, e cila, edhe pse është trajtuar nga shumë historianë e studiues, ende lë për të dëshiruar. Ajo qe e rrufeshme, e përgjakshme …

Më shumë

USA Congress Senate: Janina kryeqyteti i Shqipërisë; masakrat greke ndaj shqiptarëve të parrëfyshme; grekët rërë syve Europës

Duke folur për punën shkatërrimtare të fqinjëve të Shqipërisë, i nderuari Aubrey Herbert, anëtar i Parlamentit britanik, thotë: “Jam i bindur se këta njerëz u shfarosën sistematikisht në zona të ndryshme kufitare të Shqipërisë, nga ata që ishin betuar se ishin miqtë e tyre. Përveç të gjitha fatkeqësive të saja, …

Më shumë

Greqia te çështja çame, shkel përbindshëm Konventat

Isuf B. Bajrami Në kohën e sotme përveç Serbisë, edhe Greqia është shteti në Evropë, që shkel në mënyrë flagrante disa nga konventat kryesore, mbi të cilat mbështetet rendi i ri ndërkombëtar. Këtë shkelje të përbindshme më shumë e ndien popullsia mbi 200.000-she shqiptare, e dëbuar me dhunë e gjenocid …

Më shumë

Gjergj Kastrioti në betejën e Sfetigradit

Më 14 Maj 1448 u zhvillua një nga betejat më të mëdha të Gjergj Kastriotit kundër turqve. Ushtria turke komandohej nga Sulltan Murati II. Më 14 maj pararoja e ushtrisë turke arriti në Dibër dhe rrethoi Sfetigradin. Gergji për të lehtësuar mbrojtjen e kështjellës e tërhoqi pararojen turke në grykën …

Më shumë

Pellazgët dhe origjina e flamurit tonë

Teksti i Herodotit, është në fakt dokumenti më i rëndësishëm historik, mbi të cilin bazohen te dhenat mbi origjinën e popullit pellazg. Sigurisht pas luftës së Trojës, Pellazgët vendas u pushtuan, u robëruan dhe u përzunë nga trojet e tyre të lashta. Pushtues ishin ardhësit më të rinj, në gadishullin …

Më shumë