Kryefaqja / HISTORI (page 5)

HISTORI

DAILY MIRROR: Serbët i torturuan dhe i dogjën për se gjalli shqiptarët më 1912/13

Në një rrefim të jashtëzokonshem nga gazeta britanike“DAILY MIRROR” , 1914”, ku paraqet gjendjën e rendë në Shqipëri mbas largimit të Ushtrisë Serbo-Malazeze, të cilat lanë pas shkatërrime të mëdha duke vrarë, djegur, dhe plaçkitur vendin. Mbi 8000 mijë fëmijë, gra dhe pleqë u vranë, disa u dogjën për se …

Më shumë

Tutini i Sanxhakut është vendstrehimi i Mbretëreshës Teutë?

Ismet AziziIsmet Azizi A do të ndriçohet historia deri më tani e fshehur e Sanxhakut dhe a do të argumentohet se rrënjët e këtij populli nuk janë aq të cekëta siç janë paraqitur deri më tani? Falsifikatorët e historisë së Sanxhakut me dekada të tëra kanë falsifikuar dhe i kanë …

Më shumë

Eksodi i shqiptarëve të Malit të Zi, 1912-13 (FOTO)

Fotografi të shqiptarëve të dëbuar nga forcat serbo-malazeze nga trevat shqiptare në Malin e Zi. Para fillimit të Luftërave Ballkanike, qytetet shqiptare Podgorica, Tuzi, dhe një pjesë ë Malësisë së Madhe u pushtuan nga Mali Zi, dhe banorët shqiptarë u dëbuan nga shtëpitë e tyre. Kurse nga qyteti i Tivarit …

Më shumë

Masakrimi i elites shqiptare në Manastir nga Turqia, 1830

Dëshmi nga një gazetë amerikane e kohës komandanti i ushtrisë turke në Shqipëri, kjo një krahinë e Turqisë, kohët e fundit mblodhi një numër të madhë të krerëve kryesorë të Shqipërisë, të cilët premtuan që do të arrijnë paqe me ta mbi kushtet e tyre.Sapo ata i mblodhën shqiptarët ushtria …

Më shumë

Historia e NISHIT TOKE PELLAZGO-SHQIPETARE!

Historia e NISHIT TOKE PELLAZGE SHQIPETARE dhe shperguljet masive drejt turqise te shqiptarve dhe synimet e serbise e turqise qe nga ajo kohe dei sot ne dem te shqiptarve dhe qe vazhdojne dhe sot me shqiptaret e kosoves e kudo (lexoni historin me durim e shume kujdes deri ne fund …

Më shumë

Tragjedia çame:Si u kthyen në thertore qytete të tëra .!

1. Dëshmi të listave të dhimbjes Në vitin 2007, kur merresha me projektin dhe realizimin e veprimtarive kushtuar historisë dhe kulturës së Çamërisë, z. Hilmi Saqe, më solli për të ekspozuar në Muzeun Historik Kombëtar, ca fletë të zverdhura nga koha. Ato ishin të fotokopjuara. Me duart që më dridheshin …

Më shumë

Turgut Pasha më 1910, në çdo 10 metra e ka ngulur në hunj nga një shqiptar!

“Prej Shkupit e deri në Merdare, Pasha i Turqisë më 1910, në çdo 10 metra e ka ngulur në hunj nga një shqiptar. A t’i harrojmë ne ato? Jo, nuk duhet t’i harrojmë edhe nuk bën t’i harrojmë”, Hakif Bajrami. “Okupatori mbetet okupator. Krimet që i kanë bërë Turgut Pasha …

Më shumë