Kryefaqja / KULTURË (page 6)

KULTURË

JEMI GATI O ATDHE

Jemi gati o atdhe, se po vjen e mira ndër ne,  po bashkohen sërish  troje , komb – atdhe. ti i njëjti , i gatshëm je,  të ndanë tokë det , qiell dhe dhe, por po vjen koha sërish për ne,  të gjitha trojet në një atdhe, Molla e kuqe …

Më shumë

FLAKADANËT E LIRISË

FLAKADANËT E LIRISË                        (kushtuar dëshmorit Fetah Gega që ra heroikisht në 2 maj 1999 gjatë luftës së Kosovës). Është ai ,i pavdekshmi, djali i Kosovës loke, sypatrëmburi me shokë shumë, vet liria e kësaj toke. Si luan në beteja, …

Më shumë

TË BIRTË E SHEKULLIT TË RI

Migjeni Na të birtë e shekullit të ri,  që plakun e lamë në “shejtnin” e tij  e çuem grushtin për me luftue  ndër lufta të reja  dhe me fitue…  Na të birtë e shekullit të ri,  filizat e një toke së rimun me lot,  ku djersë e ballit u pikonte …

Më shumë