Kryefaqja / LAJME (page 5)

LAJME

PROTESTË POPULLORE NË SHKUP,SHESHI ”SKENDERBEU”

LIRI DHE DREJTËSI ! Të dashur vëllëzer dhe motra shqipëtar/e në Iliridë,dje në gjykaten e Shkupi, nga 38 pjestar të UÇK-re të Riorganizuar apo Grupi i Kumanovës,të rastit në Lagjen e Trimave në Kumanovë,të datës 09-10 maj 2015,nga dhjetë Dëshmor të Kombit,që ran në Luftime,të tradhëtuar u arrestuan edhe 38 …

Më shumë

LSHB mbështet institucionet e shtetit shqiptar në Himarë

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar mbështet veprimet e fundit të institucioneve të shtetit shqiptar në Himarë, të cilat në përputhje me legjislacionin në fuqi dhe duke u bazuar në respektimin e parimeve të shtetit të së drejtës, parime të cilat orientojnë veprimtarinë e institucioneve të shtetit shqiptar kanë filluar aksionin …

Më shumë

Ilirid: Gjergj Kastrioti lind në Kumanovë (Video)

Gëzimin e vetë për lindjen e djalit, Adnan Nevzadi nga Kumanova ka vendosur ta shprehë duke e pagëzuar djalin e tij me emrin e heroit kombëtar Gjergj Kastrioti. Ai ka dorëzuar në Gazetën Lajm një kopje të certifikatës së djaloshit të sapolindur, por edhe një video që ka përgatitur me …

Më shumë

Radikalizmi në Burgjet e Kosovës, është i organizuar nga Serbia, përmes Sokol Zogaj, Agron Rexha & Co dhe hoxhallarëve të dirigjuar nga Serbia

Gjatë qëndrimit tim në burgjet e Republikës së Kosovës, si i burgosur politik nga Fraksioni politiko-kriminal i EULEX-it, prej 16.10.2012 deri më 31.06.2016, në detaje kam pa çdo gjë në lidhje me shumë dukuri. Në mesin e dukurive më shqetësuese ishte edhe radikalizimi, ekstremizimi, rekrutimi, organizimi në grupe terroriste islamike. …

Më shumë

Pakicë bullgare në Shqipëri/ Xhufi: O Zot! Ja e vërteta…

Pas vendimit të Komisionit të Ligjeve për futjen e pakicës bullgare në listën e pakicave kombëtare në Shqipëri, ka reaguar dhe historian Pëllumb Xhufi. Për gazetën Panorama, Xhufi është shprehur se kjo pakicë nuk ekziston në Shqipëri. Sipas tij, në Shqipëri ekziston vetëm dy pakica, ajo greke dhe ajo malazeze. …

Më shumë